Eger, Vasas: négygólos siker a rájátszásban

Vágólapra másolva!
2011.04.23. 19:40
Megvan a TEVA-Vasas-UNIQA első győzelme a férfi vízilabda ob I rájátszásában: az angyalföldiek 9–5-re győzték le a Groupama Honvéd együttesét a Komjádi uszodában. A listavezető ZF-Eger szintén négy góllal, 11–7-re győzte le a Szeged-Betont, ezzel pedig már biztosan döntős.

Hosnyánszky három góllal segítette sikerhez az Egert (Fotó: Szántó György)
Hosnyánszky három góllal segítette sikerhez az Egert (Fotó: Szántó György)
Hosnyánszky három góllal segítette sikerhez az Egert (Fotó: Szántó György)
Hosnyánszky három góllal segítette sikerhez az Egert (Fotó: Szántó György)
Hosnyánszky három góllal segítette sikerhez az Egert (Fotó: Szántó György)

 

VASAS–HONVÉD

Mivel a legjobb négy együttes alkotta kvartettben mindenki mindenkivel oda-vissza alapon kétszer is megmérkőzik, a harmadik körben a Magyar Kupát ebben a szezonban begyűjtő Honvédnak hasonló ob I-es reményeinek életben tartásához nagyon kellett (volna) a győzelem, s még inkább az érte járó három pont.

A Komjádiban a Vasas első rájátszásbeli sikerére hajtott, de hosszú percekig nem került közelebb hozzá: az első öt és fél percben egy gól esett, azt a Honvéd szerezte, Bátori Bence révén.

A negyed végén a Vasas Kiss Gergely két gyors góljával fordított, és innen már nem is engedte ki a kezéből az irányítást. A Honvéd ugyan háromszor is ki tudott egyenlíteni (Szivós Márton ebből kettőt vállalt), de 4–4 után elléptek a piros-kékek és eldöntötték a mérkőzést.

A döntő rohamra a harmadik negyed közepén Vörös Viktor adott jelt, majd jött ismét Kiss Gergely, Vámos Márton emberfórból szerzett találatával meg már 7–4 állt az eredményjelzőn – innen nem volt visszaút.

Pláne úgy nem, hogy a Vasas lőtt még kettőt (Kiss Gergely akcióból, Miho Boskovic büntetőből zörgetett), az 5–0-s etapra pedig a Honvédnak nem volt ellenszere. A vendégek a végén még egy Szivós-góllal szépítettek, de másra, többre nem volt erejük – 9–5, megérdemelt Vasas-győzelem.

EGER–SZEGED

Az egy meccsen belül rendkívül kiegyensúlyozatlan Szeged megint megmutatta, mire képes – ezúttal az Eger ellen. A most már szokásosnak mondható rájátszásbeli „libikóka" azzal indult, hogy az Eger a meccs első góljára Hosnyánszky Norbert és Kevin Graham révén hárommal felelt, majd 4–2 után 6–2-re húzott el.

Binder Szabolcs előnygólja után úgy tűnt, a listavezető simán hozza a meccset, de ekkor „megérkezett a Szeged", és elkezdett felzárkózni. Somogyi Balázs kétszer, Aaron Younger és – másodpercekkel a harmadik negyed végét jelző dudaszó előtt – Komlósi Péter is betalált, 6–6!

A záró játékrészben aztán Biros Péter tette meg azt, amit „megkövetelt a haza": az egri klasszis dobott egymás után három gólt, ezzel megtörve a szegedi ellenállást. A negyedik negyed második felében a meccs végkimenetele már eldőlt – a vége 11–7, négygólos egri siker. A számszerű eredménynél azért izgalmasabb volt... Az Eger 12 ponttal elhúzott sikerével a Szegedtől, így már biztosan bajnoki döntős.

 

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS AZ 1.–4. HELYÉRT, 3. FORDULÓ
ZF-EGER–SZEGED-BETON VE 11–7 (3–1, 1–1, 2–4, 5–1)
Eger, 1200 néző. V.: Németh A., Kun Gy.
EGER: SZÉCSI – Hegedüs, BIROS 4, VARGA ZS. 1 (1), Binder 1, HOSNYÁNSZKY 3 (1), GRAHAM 2 (1). Cs.: Bundschuh, Kovács G., Kotszidisz, Sántavy. Jakab, Takács. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
SZEGED: BAKSA - Juhász 1, Kiss Cs., YOUNGER 2, Kayes 1, Monár T., Török. Cs.. Varga P., Vindisch, Komlósi 1, Lehmann, Busila, Somogyi 2 (1). Edző: Kásás Zoltán.
Gól – emberelőnyből: 6/5, ill. 8/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.
Sárga lap: Gerendás György (24.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – A mai csata is illeszkedett az eddigi mérkőzésekhez. Nagyon kellett küzdeni, de nagyon örülök, hogy sikerült a rájátszás 3. fordulóját követően bejutnunk a bajnoki döntőbe.
Kásás Zoltán: – Olyan hibákat csináltunk, hogy nem volt sanszunk a győzelemre. Az elején elment az Eger, az egyenlítés sokat kivett a csapatból.A negyedik negyedben már megint nem koncentráltunk megfelelően. Ez sajnos nem meglepő, mostanság ez jellemző ránk. Gratulálok az Egernek, jobbak.
TEVA-VASAS-UNIQAGROUPAMA-HONVÉD 9–5 (2–1, 1–2, 4–1, 2–1)
Komjádi uszoda, 200 néző. Vezette: Vojvoda, Marjay
VASAS: NAGY V. – Boskovic 1, Katonás, Steinmetz B., Powers 1, Decker Á., KISS G. 4. Csere: Takács Bálint, Fülöp, Kovács R. 1, VÖRÖS 1, Hőna, VÁMOS 1 (1)
HONVÉD: Gergely – Bátori 1 (1), SZIVÓS 3 (1), Tóth M., HÁRAI, Mátyás, Gór-Nagy. Csere: Salamon 1, Jansik, Angyal, Hangody L., Székely
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 6/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/2
Kipontozódott: Takács Bálint (13. p.)
Sárga lap: Vad (11. p.), Földi (15. p.)
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Abban picit hasonlított a mostani találkozó az Eger elleni meccshez, hogy ott is a harmadik negyedben játszottunk nagyon jól. Szerencsére abban viszont nem volt hasonlóság, hogy akkor felzárkózott az Eger: most megőriztük az előnyt. Erősek vagyunk, de hogy valójában mennyire, azt majd az elkövetkező meccsek mutatják meg.
Vad Lajos: – Nem kell szégyenkeznünk: a Vasas megszenvedett ellenünk, két negyeden át nagyon jól tartottuk magunkat. Volt egy periódus, amikor fejben elfáradtunk, akkor hagytak állva minket. A vízilabda nem tinédzsersport, huszonnégy-huszonöt éves korban érnek be a játékosok, nálunk a csapat fele huszonegy év alatti, és ez meghatározó.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
AZ 1–4. HELYÉRT FOLYÓ RÁJÁTSZÁS ÁLLÁSAA 3. FORDULÓ UTÁN
1. ZF-Eger32122–17+575 (68)
2. TEVA-Vasas-UNIQA31223–19+466 (61)
3. Szeged Beton VE32123–27–463 (61)
4. Groupama Honvéd31217–22–559 (58)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik