Eger „történelmi napra” készül, a Vasas ünneprontásra

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 16:01
null
Nem lesz kegyelem - Egerben a végsőkig gyűri egymást a két bajnokjelölt (Fotó: Szántó György, archív)
Egygólos előnnyel várhatja a Teva-Vasas-Uniqa férfi vízilabdacsapata a ZF-Eger elleni bajnoki döntő keddi visszavágóját – a hevesiek 7–8-ról indulnak harcba a Bitskey uszodában történetük első bajnoki címéért.

Már délután fél hatkor kinyitják az egri Bitskey uszoda kapuit a bajnoki döntő visszavágójára, pedig az Eger és a Vasas csak 19 órakor kezd – és ha a hazai vezetők kérése meghallgatásra talál, a lelátó kékbe borul a sorsdöntő mérkőzésre. Az egrieket felkérték, hogy egységesen kék pólóban biztassák a csapatot – az első bajnoki cím megszerzésének reményében. A klubhonlap „történelmi napról" ír, ám kérdés, hogy ez aranynap lesz-e, vagy az újabb ezüst napja...

A Vasas legutóbb a 2010-es finálé ötödik mérkőzésén győzött Egerben, és egyébként sem rossz a mérlege a hevesi megyeszékhelyen, az utóbbi tíz összecsapásból négyet is „megfogott". Hétfőn mindkét csapat elemzett és megbeszélt – kedden a medencében minden eldől.

„Az egriek már a bajnokság előtt ki lettek kiáltva a bajnoki cím fő várományosának. Ez persze nem baj, nyomassza csak őket az esélyesség terhe, meg az, hogy eddig zsinórban három döntőt buktak el. Ha engem kérdeznek, szerintem idén is csak az ezüst jut nekik. A kétmeccses szisztémában a pillanatnyi forma dönt, minden lőtt és kapott gól duplán számít. Lazítani egy percig sem lehet; tavaly mindegy volt, hogy egy vagy nyolc gól a különbség az adott meccsen, most viszont ez egyáltalán nincs így. Az, hogy ez összességében kinek kedvez, jó kérdés, de szerintem senki nem élvez emiatt előnyt" – vélekedett a vasassc.hu-nak az angyalföldiek négyszeres bajnoka, Kovács Róbert.

Az egriek nem voltak teljesen elégedetlenek az első meccs eredményével; a nem teljesen egészséges, de a játékot már az első találkozón is vállaló Kis Gábor megfogalmazása szerint ez „igazából sem előny, sem hátrány".

Azért a szabályok szerint ha mégis döntetlen lenne a visszavágó, az a Vasasnak jelentene újabb bajnoki címet – immár a 18.-at.

kerdes=Melyik csapat hódítja el a bajnoki címet?|opcio1=Az Eger|opcio2=A Vasas|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Melyik csapat hódítja el a bajnoki címet?
mceBlockPasteEnd
VODAFONE VÍZILABDA OB I, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
EMLÉKEZTETŐ
Döntő, 1. mérkőzés
Teva-Vasas-Uniqa–ZF Eger 8–7 (2–3, 2–2, 2–1, 2–1)
Gólszerzők: Boskovic 4, Vörös, Katonás, Vámos, Kiss G., ill., Biros 4, Kovács G., Hosnyánszky, Kis G.
KÖVETKEZIK
Döntő, 2. mérkőzés
Eger–Vasas, Eger, 19
Játékvezetők: Vogel G., Vojvoda.
Jegyár: 1000–1500 Ft. Tv: Sport Klub (18.45, élő)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik