A Vasas most megverte a Panionioszt

Vágólapra másolva!
2010.02.13. 19:38
null
Hosnyánszky parádésan játszott (Fotó: Meggyesi Bálint)
Magabiztos, 14–7-es győzelmet aratott a Vasas a férfi vízilabda Euroliga B-csoportjában a görög Panioniosz ellen. A D-csoportban az Eger a Sturm Csehov otthonában játszott 5–5-öt.

A Vasas számára kötelező volt a győzelem hazai medencében a Panioniosz ellen, annál is inkább, mert  a görögök egyetlen győzelmüket épp az angyalföldiek ellen szerezték a csoportban, még az „odavágón".

Ezúttal azonban kiütközött a két csapat közti tudáskülönbség, a Vasas könnyedén gyűjtötte be a három pontot.

 EGRI DÖNTETLEN

Az Eger a D-csoportban ért el döntetlent. A magyar csapat többször is vezetett a Sturm Csehov elleni találkozón, végül azonban meg kellett elégednie egy ponttal. Pedig Gerendás György együttese 3–1-es és 4–2-es előnyben is volt, a meccs végén azonban több helyzetet is kihagyott.   

Pedig egy ideig még jól is tartotta magát a Panioniosz, ám 2–1-es görög vezetés után Hosnyánszky Norbert két góljával fordított a magyar csapat. Ezután pedig már nem adta ki a kezéből a vezetést a Vasas.

A Földi-csapat a folytatásban szép lassan ellépett az egyre jobban elfáradó riválisától. Továbbra is Hosnyánszky volt a gólfelelős, a csapaton nem látszott meg a sérülés miatt nem játszó Varga Dénes hiánya.

A harmadik negyed végére gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Az emberelőnyeivel jól gazdálkodó angyalföldiek ekkor már 10-4-re vezettek, s ezután már csak a pontos végeredmény volt a kérdés, no meg hogy hány gólnál áll meg Hosnyánszky. A válaszok: 14–7 és hat.

A Vasas játékosai, ha a meccsen nem is, a mai nap folyamán még izgulhatnak, ugyanis ha a 20 órakor kezdődő Kotor–Jug Croatia mérkőzésen a vendégcsapat nyer, már biztos nem juthat nyolc közé Földi László együttese. Igaz, ha nem nyer a dubrovniki alakulat, akkor bravúrgyőzelemre lenne szüksége az utolsó fordulóban a Vasasnak Horvátországban a továbbjutáshoz.

FÉRFI EUROLIGA 
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
TEVA-VASASPLAKET–PANIONIOSZ (görög) 14–7 (3–2, 3–1, 4–1, 4–3)
Szőnyi út, 300  néző. Vezette:  Koryzna (lengyel), Voevodin (orosz)
VASAS: Nagy V. – KATONÁS 2, Varga Dániel 1, Decker Á. 1, Kis G., HOSNYÁNSZKY   6, Létay 1. Csere: Takács B., KOVÁCS R. 2, Hőna 1, Vörös, Ernyey.
PANIONIOSZ: Flegkasz – Papadogkonasz 2, Mazsisz 1, Kokkinakisz, Mourikisz, Tomakosz, MIRALISZ 3. Csere:  Galanidisz (kapus), Hatch, Berisztianosz, Kacaounisz, Camantakisz, Kapocisz 1.
Gól – emberelőnyből:  12/9, ill. 10/2
Gól – ötméteresből:  –, ill. 3/3
Kipontozódott:  Hőna (26. p.), Takács B. (32. p.)
Kiállítva (cserével, végleg):  Camantakisz (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Nem az athéni meccs helyett próbáltunk most jól játszani, ha azt megnyerjük, akkor is a dubrovniki találkozó döntene. Ilyen őrült mérkőzést nem tudom, mikor láttam utoljára. Nem volt annyira parázs, mint egy szerb csapat ellen, de ha táblára néztünk, olyan volt, mint sorozatlövést kapott volna mindkét együttes.
Geraszimosz Voltirakisz: – Sokkal jobban játszott a Vasas, mint mi. Rengeteg gondunk volt az emberelőnyös és az emberhátrányos játékkal. Ilyen mutatókkal, nemcsak a Vasas, semmilyen csapat ellen sem lehet nyerni.
FÉRFI EUROLIGA 
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ   
STURM 2002 CSEHOV–ZF-EGER 5–5 (1–2, 1–2, 2–1, 1–0)
Ruza, Vizes Sportok Palotája, 400 néző. V: Fernandez (spanyol), N. Peris (horvát)
CSEHOV: SZMIRNOV – JURCSIK 3, Finajev, Zseltovszkij, Benics, Sztratan, Garbuzov. Cs: Bjelofasztov, Jacev, Ryzov 1, Stepannyuk 1, Asajev, Nagajev. Edző: Petar Porobic
EGER: SZÉCSI - Feltham 1, Hegedüs, BÁRÁNY 2, Binder, Biros, Graham. Cs.: Hárai, Erdélyi, Sántavy, Kovács G. 1, Bundschuh 1. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 6/2
Kipontozódott: Sántavy (24.), Garbuzov (29.)
MESTERMÉRLEG
Petar Porobic: – Volt esély a győzelemre, de szerintem reális az eredmény. Nagyon rosszul használtuk ki az előnyös helyzeteinket.
Gerendás György: – Nagyon jó meccset játszottunk, kezünkben volt a mérkőzés. Többször bezárhattuk volna, de sajnos egri hiba, hogy nem tettük meg. Nagyon jól védekeztünk, Szécsi jól védett. Egy megszokottabb uszodában nagy valószínűséggel több gólt lőttünk volna. Csehov ellen jó eredmény, főleg, hogy csak nekünk volt esélyünk a győzelemre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik