Szerdán a női ob 1 döntőjének második meccse előtt azzal a tudattal ugorhattak az OSC játékosai a medencébe, hogy mindössze a hazai mérkőzéseiket kell megnyerniük ahhoz, hogy a Magyar Kupa után a bajnoki címet is elhódítsák.

A Honvéd viszont éppen ennek ellenkezőjét, azaz pályaelőnyének visszaszerzését tűzte ki célul.

Ennek megfelelően óriási elánnal kezdtek a csapatok, és bő hat perc alatt beállították az első meccs végeredményét, ám szerencsére nem álltak meg ennyinél a játékosok, és az első félidő végén elsősorban a parádézó Primász Ágnesnek és Györe Anettnek köszönhetően 5–5 állt az eredményjelzőn.

Álomszerűen indult a második félidő a hazaiak számára, hiszen megszületett zsinórban a harmadik és negyedik találatuk, ezzel pedig már 7–5-re vezettek.

Nem sokkal később azonban Györe és Tomaskovics megtörte az OSC lendületét és egyenlített a Domino. Az utolsó játékrészben óriási adok-kapok kezdődött, mind a faultok, mind a gólok tekintetében.

Ennek Zantleitner Krisztina itta meg a levét, aki vérző sebbel volt kénytelen elhagyni a medencét. Bosszúból Pardo Anna gyorsan lőtt két gólt, amire a Honvédnak már csak egy válasza volt, így 12–11-re nyert az OSC.

NŐI VÍZILABDA BAJNOKI DÖNTŐ

2. MÉRKŐZÉS
OSC CEMELOG–DOMINO HONVÉD 12–11 (3–4, 2–1, 3–3, 4–4)
Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. V: Bíró, Kiszelly, Kun
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 7/2
Ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Tiba (27. p.), ill. Takács (28. p.), Tomaskovics (30. p.), Tóth I. (31. p.)
Cserével végleg kiálíltva: Kotsidou
Sárga lap: Becsei Péter (26. p.)
OSC: Soós – Palmády, Keszthelyi 2, Pardo 3, Zantleitner 2, PRIMÁSZ 4, Ipacs 1. Cs: Szabolcsi, Tiba, Menczinger. Edző: Becsey Péter
DOMINO: dr. Horváth – Kisteleki 2, Takács, Tóth I. 2, Tomaskovics 2, GYÖRE 4, Péteri 1. Cs: Kotsidou, Tóth L., Hódi, Klina. Edző: Györe Lajos

Mestermérleg
Becsey Péter: – Hatalmas küzdelemben sikerült kihasználni a hazai pálya előnyét. Gratulálok csapatomnak.
Györe Lajos: – A kiállítási arány mutatja, amit nem lehet kommentálni.