Vizes vb: visszalépett Milák Kristóf legnagyobb riválisa

C. Á.C. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.22. 17:43
null
Dressel visszalépett (Fotó: AFP)
A 15-szörös világbajnok Caeleb Dressel visszalépett a 2022-es budapesti vizes világbajnokságtól. A hírek szerint a visszalépése mögött nem a koronavírus-fertőzés áll, de ezt Dressel stábjából senki sem erősítette meg, vagy cáfolta.

 

Az amerikai úszószövetség ügyvezető igazgatója, Lindsay Mintenko a következőt nyilatkozta az ügyben: „Caelebbel, az edzőivel és az orvosi stábbal való egyeztetést követően az a döntés született, hogy visszalép a budapesti FINA-világbajnokságtól. A mi prioritásunk mindig is a sportolóink egészsége volt és marad, és továbbra is megadjuk Caelebnek a gyors felépüléshez szükséges segítséget.”

Dressel tegnap a férfi 100 gyors előfutamában még ugyan elindult, de később az elődöntőben már nem állt rajthoz. Akkor az amerikai úszószövetség azt kommunikálta, hogy a többi versenyszámában való részvételéről később döntenek.

A 2022-es világbajnokságon Dressel már két aranyérmet tudhat magáénak. Megnyerte a férfi 4x100-as gyorsúszó váltót Brooks Curry, Justin Ress és Ryan Held oldalán, és 50 gyorson is ő állhatott a pódium tetejére.

Az amerikai klasszis kiesése valószínűleg nagy hatással lesz a váltókra, hiszen a 4x100-as vegyes csapatok gyorsváltójában és a 4x100-as férfi vegyes váltóban is rajthoz állt volna.

Dressel visszalépése után Milák Kristóf lett a 100 méter pillangó legnagyobb esélyese.

Mint ismert, a tokiói olimpián óriási csatát vívott a két úszó. A 100 pillangó döntőjében Dressel új világcsúcsot úszott (49.45), míg Milák Kristóf Európa-rekordot ért el (49.68), s lett ezüstérmes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik