Vizes vb: Padlón voltam az olaszok elleni meccs után – Jansik Szilárd

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 18:31
„Szerda este egy álmunk tört össze” – Jansik Szilárd csalódottan értékelt az NSO Tv-nek a hetedik hely megszerzése után, hiszen a magyar férfi vízilabda-válogatottnak ennél sokkal nagyratörőbb vágyai voltak a hazai rendezésű világbajnokságon.

„Enyhén fogalmazva sem sikerült jól számunkra ez a világbajnokság. Szerda este egy álmunk tört össze. Nekem az volt az álmom, hogy hat-hétezer magyar szurkoló, a család, a barátok előtt felérjünk a csúcsra, erre készültünk, nem sikerült. Megmondom őszintén, én nagyon mélyre kerültem, lehet mondani, hogy padlón voltam az olasz meccs után. Próbáltunk felállni, de az amerikaiak még egyet rúgtak rajtunk. A mai győzelemmel kicsit megvédtük a becsületünket, de összességében nagy csalódás ez nekünk”– értékelt csalódottan Jansik Szilárd, aki videókban arról is beszél, hogy – bár egyénileg a világ élmezőnyében járnak a magyar pólósok – csapatként nem tudott jól szerepelni.

VÍZILABDA,FÉRFIAK(Hajós uszoda)
A 7. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 8–6
(1–0, 4–2, 2–1, 1–3)
Hajós uszoda,
1500 néző.V:Berisvili (grúz), Gómez (spanyol).
MAGYARORSZÁG:
LÉVAI – Manhercz K., Varga Dénes 1, Angyal, Hárai, Vámos 1, ZALÁNKI 2.Csere:Jansik Sz. 1, NAGY ÁDÁM 2, Pohl, Mezei, BURIÁN 1.Szövetségi kapitány:Märcz Tamás
MONTENEGRÓ:
Lazovics – Averka 2, Petkovics, Matkovics 2, D. Banicsevics, Cucskovics, Vucsurovics.Csere:TESZANOVICS (kapus), PERKOVICS 2, V. Popadics, V. Radovics, Djurdjics, Mrsics.Szövetségi kapitány:Vladimir Gojkovics
Gól – emberelőnyből:
6/2, ill. 7/3.Gól – kettős emberelőnyből:–, ill. 1/0.Gól – ötméteresből:1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Kijöttünk egy kicsit a napra a sötétségből... Picit fény gyúlt a fejekben is, amire szükség volt ahhoz, hogy győztes mérkőzéssel zárjuk a világbajnokságot. A hetedik hellyel kapcsolatban mindannyian csalódottak vagyunk, a felelősség a mindenkori kapitányé, elviszem a balhét, de remélem, mindenki önkritikus lesz a csapaton belül. Nagyszerű stábbal dolgozom, az ő munkájukért hálás vagyok.

Vladimir Gojkovics:– Örülök, hogy bejutottunk a nyolc közé, a folytatásban is mindent megpróbáltunk, de azok a csapatok, amelyekkel találkoztunk, jelen pillanatban erősebbek a miénknél. Sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjünk erre a szintre. Sokat fejlődtünk a világbajnokság alatt, az újoncaink a világ legjobbjai ellen szerezhettek tapasztalatokat, a következő tornán már jobbak leszünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik