Vizes vb: Mindenért vállalom a felelősséget, tudom az okokat – Märcz Tamás

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 15:16
Märcz Tamás szerint vagányabbnak kell lennie a jövőben a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, s ha nem Budapesten rendezik  meg a világbajnokságot, hanem az eredeti tervek szerint Fukuokában, akkor biztos, hogy más összetételű csapatot alkotott volna. Tisztában van az okokkal, amely ahhoz vezetett, hogy csak a csalódást keltő hetedik helyet szerezte meg a csapat. Szövetségi kapitányként mindenért vállalja a felelősséget. 

„Nekem kell vállalni a felelősséget mindenért, és tudom is az okokat, hogy miért nem sikerült számunkra ez a világbajnokság. Persze a vízilabda nem egy egyéni sportág, nem én vagyok csak a résztvevője, én csak próbálöm mozgatni a szálakat, a többieknek is látniuk kell, miért nem sikerült ez most. Azt gondolom, ebben a tizenhárom játékosban benne a volt a lehetősége annak, hogy megnyerjük a vb-t, de a keret kijelölésekor még nem lehetett látni, mi fog történni az úton, később pedig nem lehetett változtatni azon, hogy ki ugrik a medencébe. Látom, hogy mi a gond, hogyan kellene frissülni, min kellene dolgozni. Ha nem Budapesten vagy a világbajnokság, és van erre felhatalmazás, akkor biztos, hogy más összetételű, vagányabb csapatot alkottam volna– értékelt Märcz Tamás a Montenegró ellen 8–6-ra megnyert helyosztó után.

Videónkban bővebben is beszélt a vb-keret kihirdetésének hátteréről, és azt is elárulta, a telefonjában már összeírta annak a húsz játékosnak a nevét, akivel nekivág az Eb-felkészülésnek.

VÍZILABDA,FÉRFIAK(Hajós uszoda)

A 7. HELYÉRT
Montenegró–Magyarország6–8

Jegyzőkönyv később.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik