Olaszország–Magyarország – galéria

„Volt már többször ilyenben részünk, így jól tudjuk, ha jön egy pofon, az ilyenkor akár jókor jöhet, felrázhatja a csapatot” – mondta Gurisatti Gréta az olaszok elleni csoportkörös vereség után, hozzátéve, úgy látszik, ők mindig a nehezebb utat választják – utalva arra, hogy a nyolcaddöntőben is vízbe kell majd ugraniuk.

Vályi Vanda elmondta, teljesen megzavarodtak attól, hogy az olaszok átálltak zónázásra, úgy véli, sokkal bátrabban kellett volna játszaniuk ahhoz, hogy meg tudják fordítani a meccset.  

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–9 (3–4, 2–2, 3–1, 2–2)
Budapest,
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 5500 néző. V: Margeta (szlovén), Carney (ausztrál)
OLASZORSZÁG: 
BANCHELLI – Palmieri, MARLETTA 2, Emmolo, Giustini 1, TABANI 1, Picozzi 1. Csere: Viacava 1, AVEGNO 2, Queirolo 1, Bianconi, Galardi 1. Szövetségi kapitány: Carlo Silipo
MAGYARORSZÁG: 
Magyari A. – SZILÁGYI D. 2, Keszthelyi-Nagy 1, Máté Zs., PARKES 3, Garda 1, Vályi V. 1. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Faragó K., Leimeter, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 14/6, ill. 11/6
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Mahieu (24. p.), Máté Zs. (28. p.), Marletta (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Carlo Silipo
: – A térfélcsere után már félelem nélkül játszottunk, ráadásul valódi csapatként, a játékosok segítették a társaikat. Sokkal koncentráltabbak lettünk a harmadik negyedre, és sikerült kizárnunk a közönséget is. Nagy eredmény nekünk ez a győzelem, fontos meccsen vertük meg a magyarokat, ezzel megszereztük a csoport első helyét, de tudunk ennél jobban is játszani.
Bíró Attila: – Az olaszoknak talán kisebb téttel bírt ez a mérkőzés, könnyebben átvészelték azokat a kritikus időszakokat, amelyeket mi nem tudtunk. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy ha vérszemet kapnak, nagyon nehéz lesz legyőzni őket, ez mégis megtörtént. Pár hibával visszahoztuk őket a meccsbe, onnantól kezdve görcsöltünk és erőlködtünk, még így is voltak jó dolgaink, de sajnos több volt a rossz.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kanada 2 1 1 29–9 +20 3
2. Olaszország 2 1
1
17–16 +1 3
3. MAGYARORSZÁG 2
1

1
44–14 +30
2
4. Kolumbia 2 2 6–57 –51 0