Vizes vb: bedrogozhatták Budapesten a kanadai úszónőt

Vágólapra másolva!
2022.07.07. 12:46
null
Mary-Sophie Harvey (jobbra) kellemetlen élményekkel távozott Budapestről (Fotó: AFP)
Az Index szúrta ki, hogy a Swimswam.com szakportál beszámolója szerint a kanadai úszócsapat egyik tagját, Mary-Sophie Harveyt – saját bevallása szerint – az utolsó Budapesten töltött éjszakáján bedrogozhatták, amikor a vizes világbajnokság végeztével belevetették magukat a pesti éjszakába, hogy megünnepeljék a szereplésüket. A kanadai szövetség a Swimswam érdeklődésére közölte: vizsgálódik az ügyben.

Az esetről a 22 éves Harvey hosszú Instagram posztban számolt be, a történet több homályos elemet is tartalmaz. Az Index fejtegetése szerint nem egyértelmű, hogy a medencés úszás versenyeinek utolsó napjáról, vagy a teljes világbajnokság zárónapjáról van szó, amikor a kanadaiak elmentek kiereszteni a gőzt a budapesti éjszakába.

Az úszónő azt állítja, vélhetően bedrogozták, 4–6 órára nem emlékszik az estéből, és testét zúzódások borították, továbbá enyhe agyrázkódásra utaló tünetei is voltak másnap. A vele együtt bulizó társai későbbi elmondásából derült csak ki számára, hogy nem volt magánál az este során, ami megmagyarázhatja a zúzódásait.

Hazaérve Kanadába Harvey kórházba ment, egy orvos és pszichológus is megvizsgálta„ és kiderült az enyhe agyrázkódása mellett bordazúzódást is szenvedett.

A Swimswam megkereste a Kanadai Úszószövetséget (Swimming Canada), amely válaszában elmondta: vizsgálják a történteket, s a szerencsétlenül járt úszónő ellátásáról, támogatásáról gondoskodnak.

Mary-Sophie Harvey a budapesti világbajnokságon egy bronzérmet szerzett a 4x200-as gyorsváltó tagjaként – igaz, a döntőben Summer McIntosh úszott helyette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik