Massa: Dunga nem a legjobbakat vitte el

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 11:11
null
Massa nem csak a versenyzéshez, a labdarúgáshoz is ért (Fotó: Action Images - archív)
A Formula–1-es sztárokat is érdekli a labdarúgás, és mindannyian szorítanak nemzeti csapatukért a világbajnokságon. Sebastian Vettel a német válogatott mezét hordja, Michael Schumacher üzenetet küldött a Nationalelfnek, Felipe Massa pedig nem ért egyet Dunga elképzeléseivel.

A Formula–1-es pilóták is figyelik a dél-afrikai meccseket; a McLaren-csapat versenyzői, Jenson Button és Lewis Hamilton természetesen az angoloknak drukkol.

„Sok szerencsét kívánok az egész csapatnak, izgatottan fogom nézni a meccseket. Fantasztikus lenne, ha döntőbe jutnánk a tornán, de ha meg is nyernénk, az egyszerűen elképesztő volna. Az egész ország megőrülne. Szívesen otthon töltenék akkor pár napot, hogy megnézzem, milyen a hangulat. Jó lenne ott lenni Dél-Afrikában is, Nelson Mandela meg is hívott, de sajnos a Formula–1-es elfoglaltságaim miatt nem tudtam elmenni" – mondta Lewis Hamilton.

Fernando Alonso a spanyolok, Felipe Massa a brazilok sikeréért szorít, de a Ferrari brazilja kritikát is megfogalmazott.

„Nem igazán tetszik a stílus, ahogy most a brazil válogatott játszik, és ezzel ugyanígy van a brazil emberek nagy része. A szövetségi kapitánynak a legjobb játékosokat kellene kivinnie a tornára, de Dunga nem így tett" – nyilatkozta a régi játékos brazil stílust követelő pilóta, aki Paulo Henrique Gansót és Neymart is meghívta volna Dél-Afrikába Dunga helyében.

Fernando Alonsónak a futball-vb is alkalmat jelentett arra, hogy ferraris csapattársát cukkolja: „Mondtam Felipének, hogy ha jön a vébé, simán legyőzzük őket a döntőben" – nyilatkozta a Ferrari spanyol versenyzője.

Sebastian Vettel, a Red Bull-csapat német pilótája szintén vb-lázban ég, olyannyira, hogy a Kanadai Nagydíj előtt a német válogatott mezében jelent meg a boxutcában, és ezt viselte egészen a futam rajtjáig.

A híresen nagy focirajongó, sőt magát a német harmadosztályban labdarúgóként is kipróbáló hétszeres világbajnok Michael Schumacher üzenetet is küldött a Nationalelfnek, melyben a negyedik világbajnoki cím elérésére biztatja Joachim Löw tanítványait.

„Mindannyian szeretnénk a negyedik csillagot" – írta Schumacher arra utalva, hogy minden vb-győzelem után plusz egy csillag kerül fel a német válogatott mezére.

„Nagyon drukkolok fiatal nemzeti csapatunknak, hogy bejusson a döntőbe Dél-Afrikában" – írta a Formula–1 legendás alakja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik