Remekül szerepelt a Kecskeméten rendezett, háromnapos nemzetközi E.ON-kupán a fiú U19-es vízilabda-válogatott.

Rangos hazai tornával készült az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ

Rangos hazai tornával készült az Eb-re az U19-es fiúválogatott  •  Forrás: MVLSZ

A magyarok az ötcsapatos tornán a montenegróiakat 14–4-re, a németeket 17–6-ra, a szerbeket 11–8-ra, a hollandokat pedig 18–8-ra győzték le, így hibátlanul végeztek az élen.

A korosztály számára ez remek főpróba volt az U19-es Európa-bajnokság előtt, melyet szeptember 19. és 25. között a montenegrói Podgoricában rendeznek. A csapat most még nem volt teljes, hiszen Molnár Erik jelenleg a felnőttválogatottban érdekelt a spliti Eb-n, és a horvátországi kontinensviadalon tartózkodik a szövetségi edző Nyéki Balázs, valamint az U19-eseknél kapusedző Gárdonyi András is.

A tornáról a hollandok elleni meccs után így a szakmai stáb harmadik tagja, Korényi Balázs nyilatkozott a hazai szövetségnek:

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott bő kerete:
Danka Benedek (KSI), Gyapjas Viktor (FTC), Kovács Kristóf (Szentes) – kapusok
Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE), Pető Attila (KSI), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Spitz Márk (FTC), Varga Vince (FTC), Klár Gergő (FTC), Molnár Erik (FTC), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc), Lakatos Soma (Szeged), Kasza Dániel (Szeged), Gaszt Roland (Pécs)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport