Vízilabda: tornagyőzelemmel hangoltak az Eb-re az U19-es fiúk

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 15:52
Címkék
A podgoricai Eb-re készülő magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott többek között a szerbeket és a montenegróiakat is legyőzte a kecskeméti E.ON-kupán.

Remekül szerepelt a Kecskeméten rendezett, háromnapos nemzetközi E.ON-kupán a fiú U19-es vízilabda-válogatott.

Rangos hazai tornával készült az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ
Rangos hazai tornával készült az Eb-re az U19-es fiúválogatott Forrás: MVLSZ

Rangos hazai tornával készült az Eb-re az U19-es fiúválogatott  •  Forrás: MVLSZ

A magyarok az ötcsapatos tornán a montenegróiakat 14–4-re, a németeket 17–6-ra, a szerbeket 11–8-ra, a hollandokat pedig 18–8-ra győzték le, így hibátlanul végeztek az élen.

A korosztály számára ez remek főpróba volt az U19-es Európa-bajnokság előtt, melyetszeptember 19. és 25. között a montenegrói Podgoricában rendeznek. A csapat most még nem volt teljes, hiszen Molnár Erik jelenleg a felnőttválogatottban érdekelt a spliti Eb-n, és a horvátországi kontinensviadalon tartózkodik a szövetségi edző Nyéki Balázs, valamint az U19-eseknél kapusedző Gárdonyi András is.

A tornáról a hollandok elleni meccs után így a szakmai stáb harmadik tagja, Korényi Balázs nyilatkozott a hazai szövetségnek:

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott bő kerete:
DankaBenedek (KSI),GyapjasViktor (FTC),KovácsKristóf (Szentes) – kapusok
VigváriVince (OSC),EklerZsombor (UVSE),PetőAttila (KSI),NagyÁkos (KSI),SzalaiPéter (KSI),MészárosMátyás (BVSC),TátraiDávid (BVSC),SpitzMárk (FTC),VargaVince (FTC),KlárGergő (FTC),MolnárErik (FTC),NagyNorbert (Miskolc),VismegZsombor (Miskolc),LakatosSoma (Szeged),KaszaDániel (Szeged),GasztRoland (Pécs)

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik