Vízilabda: kikapott az elődöntőben a magyar csapat az U17-es Eb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 19:58
Címkék
A máltai U17-es vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében Kiss Csaba együttese 12–10-re kikapott Szerbiától, így a vasárnapi bronzmeccsen 18 órától a Spanyolország–Görögország elődöntő vesztesével csap össze.

A horvátok elleni 10–4-es győzelem után Szerbia ellen ugrott medencébe a magyar válogatott, hogy megpróbálja kiharcolni a döntőbe jutást. A felek a szegedi Tiszavirág Kupán három negyedik szoros partit vívtak, amelyet végül akkor 16-10-re nyert a riválist - ugyanakkor mindenki egyetértett abban, hogy az a meccs már „rég" volt, a Kiss Csaba irányította válogatottunk azóta rengeteget fejlődött.Kiss Csaba irányította válogatottunk azóta rengeteget fejlődött.

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint Nagy Ákos emberelőnyből lőtt góljával jól is kezdte az elődöntőt, ám a szerbek nem csak gyorsan egyenlítettek, hanem 3–1-re átvették a vezetést. És innentől kezdve sajnos rendre előrébb jártak.

Nem sikerült a döntőbe jutni a magyar U17-es vízilabda-válogatottnak Forrás: MVLSZ
Nem sikerült a döntőbe jutni a magyar U17-es vízilabda-válogatottnak Forrás: MVLSZ

Nem sikerült a döntőbe jutás a magyar U17-es vízilabda-válogatottnak  •  Forrás: MVLSZ

Főként a második negyed volt fájó, hiszen csapatunk egyszer sem tudta bevenni a jól védekező ellenfél kapuját, a félidőben összeszedett 6–2-es hátrány pedig soknak tűnt. Küzdött, becsülettel harcolt a társaság, de fordulás után tovább növelte az előnyét Szerbia, amely három negyed után 12–6-ra vezetett.

Szalai Péter és Gaszt Roland révén a záró etapban 12–8-ra szépítettek a mieink, majd Nagy Ákos gólja után 12–9 állt a táblán, ámekkora már csakkettő perc volt hátra. Szerbia időt kért, de Nagy emberfórból újabb gólt jegyzett, így 12–10-re jött fel csapatunk. A hátralévő másfél percben azonban megőrizte az előnyét az ellenfél, így döntőbe jutott.

A vasárnapi bronzmeccsen 18 órától a Spanyolország–Görögország elődöntő vesztesével csap össze a magyar válogatott.

Fiú U17-es Európa-bajnokság, Málta
Elődöntő
Szerbia-Magyarország 12-10 (3-2, 3-0, 6-4, 0-4)
Gólszerzők: Kovacsevics 4, Urosevics 3, Bozovics 2, Dimitrijevics, Musikics, Kojics, ill. Nagy Á. 4, Gaszt 2, Szépfalvi, Barics, Bede, Szalai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik