Vízilabda: Argentína visszalépett a férfi juniorvébé rendezésétől

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.17. 16:09
Címkék
Nem Buenos Aires ad otthon a férfi vízilabdázók idei junior-világbajnokságának; az eseménynek új helyszínt keres a nemzetközi szövetség.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntéshozói az argentin szervezettel közösen úgy határoztak, hogy a koronavírus-járvány erőteljes jelenléte miatt nem Dél-Amerikában rendezik meg a férfi vízilabdázók junior-világbajnokságát – számol be a hazai szövetség honlapja.

Vigvári Venel az egyik vezéregyénisége lehet a juniorválogatottnak a vébén Forrás: fradi.hu
Vigvári Venel az egyik vezéregyénisége lehet a juniorválogatottnak a vébén Forrás: fradi.hu

Vigvári Venel az egyik vezéregyénisége lehet a juniorválogatottnak a vébén  •  Forrás: fradi.hu

A junior-világbajnokságnak eredetileg az argentin főváros, Buenos Aires adott volna otthont augusztus 28. és szeptember 5. között, ám a határozat után nyilvánvalóvá vált, nem ezen a helyszínen bonyolítják le az eseményt. Biztató hír, hogy a tornát nem törlik az idei versenynaptárból, és várhatóan az új helyszínt is hamarosan megjelölik.

A juniorok, azaz az U20-as korosztály világbajnokságán legutóbb 2019 decemberében jártak a magyarok. Akkor a Kemény Kristóf által irányított nemzeti együttes a kilencedik helyen zárt Kuvaitban. A mostani, Cseh Sándor szakmai vezetése mellett készülő gárda talán minden eddiginél reményteljesebben várhatja a megméretést, hiszen a csapat nagy része már az ob I-ben is meghatározó játékosnak számít. Többek között a keret tagja az FTC-ből a már felnőttválogatottban is bemutatkozott Vigvári Vendel és az OSC-be frissen szerződött öccse, a felnőttélvonal góllövőlistáján második helyen végzett Vigvári Vince, valamint az olimpiai bő keretben is megtalálható, Szolnokot erősítő Konarik Ákos is.

A férfi juniorválogatott bő kerete:
Kapusok:

KoromDániel
GyapjasBrendon
DankaBenedek
Mezőnyjátékosok:
GáborLőrinc
BozóPéter
BóbisBotond
BatiziBenedek
NyíriBalázs
SzabóBence
VigváriVendel
VigváriVince
AranyiMáté
MolnárErik
KeviBendegúz
MészárosMátyás
VámosiBertold
SziládiKristóf
KonarikÁkos
SzeghalmiZsombor
PetőAttila

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik