Vívás: Kollár Anna és Zsigmond Eszter is ezüstérmes Párizsban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 19:57
Címkék
Kollár Anna az U15-ös, Zsigmond Eszter pedig az U13-as mezőnyben szerzett ezüstérmet a korosztályos tőrözők számára rendezett párizsi minimaratonon.

Kollár Anna Forrás: FIE
Kollár Anna Forrás: FIE

Kollár Anna • Forrás: FIE

Kollár Anna Forrás: FIE
Kollár Anna Forrás: FIE

Kollár Anna  •  Forrás: FIE

A Törekvés 15 esztendős ígérete,Kollár Annaés Belvárosi Vívó SE 12 éves reménysége, Zsigmond Eszter is ezüstérmet nyert korosztályában a párizsi minimaraton tőrversenyen – számol be ahunfencing.hu.

Beliczay Sándor tanítványa, Kollár Anna szombaton az egész nap folyamán kiváló formát mutatott az U15-ösök között. Miután a nyolc közé jutott, a francia Marion Rafint 15:9-re, a holland Lotte Dammrofft pedig 15:7-re győzte le magabiztosan.

Zsigmond Eszter és Gáborján Rita Forrás: hunfencing.hu
Zsigmond Eszter és Gáborján Rita Forrás: hunfencing.hu

Zsigmond Eszter és Gáborján Rita  •  Forrás: hunfencing.hu

Az aranyasszó aztán nagyon szorosan alakult, és végül az olasz Vittoria Riva egyetlen tussal jobbnak bizonyult (15:14) a magyar lánynál, akinek az ezüstéremért is nagy elismerés jár.

Zsigmond Eszter vasárnap remekelt az U13-as korosztályban. Gáborján Rita tanítványa a negyeddöntőbe jutva francia, az elődöntőben pedig szingapúri kihívót győzött le. Az aranyéremért bár 8:4-re kikapott a francia Pauline Mazzile ellen, ő is bravúros napon van túl.

Leány tőr U15, minimaratoni, Párizs, 53 induló. Végeredmény:2. Kollár Anna (magyar), …18. Zsigmond Eszter.A döntőben:Kollár–Riva (olasz) 14:15.
Leány tőr U13, minimaratoni, Párizs, 39 induló. Végeredmény:2. Zsigmond Eszter, …21. Varga Zselyke, …28. Kolbert Emese.A döntőben:Zsigmond–Mazille (francia) 4:8.
A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik