Vívás: Kalocsai Luca értékes trófeákat hozott haza Peruból

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 20:44
Címkék
Sikeresen zárult a 18 éves Kalocsai Luca kincsvadászata az inkák földjén: a Ludovika tőrözője aranyat és ezüstöt is nyert a limai junior-világkupaversenyen.

Mint arról beszámoltunk, a múlt hét végén remek vívással nyert ezüstérmet a limai junior-világkupaversenyen a Ludovika 18 éves tőrvívója, Kalocsai Luca.beszámoltunk, a múlt hét végén remek vívással nyert ezüstérmet a limai junior-világkupaversenyen a Ludovika 18 éves tőrvívója, Kalocsai Luca.

A sokra hivatott fiatal az elődöntőben az ukránok kiválóságát, Krisztina Petrovát győzte le 15:13-ra, a döntőben pedig 15:6-ra maradt alul a junior Európa-bajnok és junior-vb-érmes brit Carolina Stutchburyvel szemben. Bár a világkupákon megszokottnál kevesebben indultak Peru fővárosában, a névsorban azért találtunk még az említett tőrözőlányokhoz hasonló kvalitású kihívókat.

Ha az eredményt nézzük, akkor mondhatjuk, hogy ez a pályafutásom eddig legnagyobb sikere, viszont valóban nem volt túl népes a mezőny. Ezzel együttt sikerült koncentráltan vívnom, végig oda tudtam figyelni, és nagyon örülök, hogy Petrovát legyőztem, ráadásul hátrányból fordítva. Értékes tapasztalatokat szereztem, hiszen Európában nem nagyon találkozom dél-amerikai ellenfelekkel.

 

Kalocsai Luca az ezüstereklyével, Kiss Tibor válogatott edző (balra) és Mazza Lorenzo Forrás: hunfencing.hu

Luca aztán a viadal másnapján Kovács Réka, Marosi Gréta és Wolf Eszter társaságában aranyérmet érdemelt ki a csapatversenyben. Ebben az évadban egyébként már Londonban is járt korosztályos vk-versenyen, ott be kellett érnie a 31. hellyel, és érdekesség, hogy a juniorok eddigi négy Magyar-kupa-fordulójának mindegyikén bronzérmet szerzett.

Jó lenne már egy aranyérem is, de elsősorban annak örülök, hogy benne vagyok a legjobb négyben, így ott lehetek a nemzetközi versenyeken. Jobban szeretek külföldön versenyezni, mint itthon, mert ott kevésbé ismerjük még egymást az ellenfelekkel. Természetesen az a célom, hogy a junior Európa-, valamint világbajnokságon is pástra lépjek, és eljussak legalább a nyolc közé, netán tovább. Viszont ebben az évben még érettségi is vár rám, és ez nem könnyíti meg a dolgomat.

Luca az előző évadban még a Törekvés színeiben vívott Beliczay Sándor szakmai felügyelete alatt, most a Ludovikában Mazza Lorenzo felel a felkészítéséért. A friss vk-ezüstérmes jól érzi magát az új klubjában, és láthatóan jót tett neki a környezetváltás.

(Kiemelt képen: Kalocsai Luca Forrás: hunfencing.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik