Vívás: ezüstérmes a női kardcsapat a sosnowieci junior-világkupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.04. 19:59
Címkék
A Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna összetételű női kardcsapat második helyezést ért el a sosnowieci junior-világkupaversenyen, a férfiak a 11. helyen végeztek.

A Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna összeállításban pástra lépő magyar válogatott második helyezést ért el az idénynyitó, Sosnowiecben rendezett junior-világkupán. A Magyar Vívó Szövetség beszámolója szerint a negyeddöntőben a házigazda lengyeleket 45:42-re, majd az elődöntőben az amerikaiakat 45:43-ra múlta felül a magyar nemzeti csapat, a döntőben azonban a korosztályos világbajnok franciák győztek 45:40-re.Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna összeállításban pástra lépő magyar válogatott második helyezést ért el az idénynyitó, Sosnowiecben rendezett junior-világkupán. A Magyar Vívó Szövetség beszámolója szerint a negyeddöntőben a házigazda lengyeleket 45:42-re, majd az elődöntőben az amerikaiakat 45:43-ra múlta felül a magyar nemzeti csapat, a döntőben azonban a korosztályos világbajnok franciák győztek 45:40-re.

A torna után Gulácsi Ferenc válogatott edző az MSZV-nek nyilatkozott:

“Kifejezetten jól teljesített a válogatott, mindkét győzelem komoly fegyvertény, és a világbajnok franciák ellen is szépen tartottuk magunkat. Úgyhogy elégedett vagyok a lányokkal, Keszei Kira egész nap remekül teljesített és Pápai Zoé is kellemes meglepetést szerzett vívásával. Örülök az ezüstéremnek!”

A férfiaknál a Hanzély Zsombor, Ondrik Konrád, Szabó Márton, Vigh Benedek összetételű négyes a nyolcaddöntőben Bulgáriától 45:36-os vereséget szenvedett. A 9-16. helyért történő folytatásban egy győzelem, egy vereség, majd egy újabb győzelem a 11. helyet jelentette.

Mint arról portálunk korábban beszámolt, vasárnap délután a női párbajtőrcsapat negyedik helyezést ért el a laupheimi junior-világkupaversenyen.

Junior férfi kardcsapat világkupa, Sosnowiec, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Bulgária 36:45 (Szabó -1, Vigh -2, Hanzély -6).
A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:29 (Hanzély +8, Szabó +7, Vigh +1).
A 9-12. helyért: Magyarország-Románia 44:45 (Szabó +6, Hanzély +1, Vigh -8).
A 11. helyért: Magyarország-Ausztria 45:25 (Ondrik +11, Hanzély +5, Szabó +4).
Végeredmény: 1. , 2. , 3. Japán, …11. Magyarország (Hanzély Zsombor, Ondrik Konrád, Szabó Márton, Vigh Benedek).

Junior női kardcsapat világkupa, Sosnowiec, 13 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:42 (Keszei +4, Pápai +3, Spiesz +1, Domonkos -5).
Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:43 (Keszei +7, Pápai -2, Spiesz -3).
Döntő: Magyarország-Franciaország 40:45 (Keszei +4, Pápai -3, Spiesz -6).
Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Magyarország (Domonkos Emese, Keszei Kira, Pápai Zoé, Spiesz Anna, válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Sárközi Gergely, Ravasz Etele, Kovács Laura, Kósa Miklós), 3. Egyesült Államok. 

 

(Kiemelt kép: Domonkos Emese, Pápai Zoé, Keszei Kira, Spiesz Anna és Gulácsi Ferenc válogatott edző. Forrás: hunfencing.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik