Vívás: a tőröző Szemes Gergőnek meggyűlik a baja az online oktatással

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.20. 18:34
Címkék
Szemes Gergővel, az FTC 17 éves kadét Európa-bajnok tőrvívójával beszélgettünk az új évad és az online oktatás nehézségeiről is.

Felemásan szerepel eddig az FTC 17 éves tőrvívója, Szemes Gergő az új évadban. A junior- és a felnőttmezőnyben egyaránt két Magyar–kupa-versenyen vett részt, mindkét korosztályban szerzett egy aranyérmet. A fiatalabbak között becsúszott egy kilencedik hely; a második válogatóviadalon 15:3-as vereséget szenvedett Horváth Somával szemben. Felnőttszinten egy ötödik hely van még a neve mellett, jelenleg a hazai ranglista élén áll – csakúgy, mint a juniormezőnyben.FTC 17 éves tőrvívója, Szemes Gergő az új évadban. A junior- és a felnőttmezőnyben egyaránt két Magyar–kupa-versenyen vett részt, mindkét korosztályban szerzett egy aranyérmet. A fiatalabbak között becsúszott egy kilencedik hely; a második válogatóviadalon 15:3-as vereséget szenvedett Horváth Somával szemben. Felnőttszinten egy ötödik hely van még a neve mellett, jelenleg a hazai ranglista élén áll – csakúgy, mint a juniormezőnyben.

Szemes Gergő (balról) a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC
Szemes Gergő (balról) a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC

Szemes Gergő (balról) a poreci utánpótlás Európa-bajnokságon  •  Forrás: EFC

„Közepesen értékelem az őszi teljesítményemet, jobb és rosszabb napjaim egyaránt voltak. Egyszer vívtam úgy, hogy arra büszke voltam; a felnőttek között legutóbb, amikor győztem. Persze jó, hogy megmérettethetjük magunkat, de a hazai versenyeken nem érzem magamban a motivációt – főleg a korosztályomban, amelyben már a viadalok elején azt várom, hogy vége legyen. Ha nyerek, akkor nem történik semmi, ha pedig kikapok, akkor azt hallgatom. Hiányoznak a nemzetközi küzdelmek, azokon nincs rajtam teher, sokkal nagyobb elánnal vívok” – mondja Szemes.

Gergő kunszentmiklósi, klubja külön szállást biztosít neki amiatt, hogy a kormány által elrendelt, minden eddiginél szigorúbb járványügyi intézkedések közepette is edzhessen.

„Alapvetően kollégiumban lakom, de azt el kellett hagyni. Nem lett volna előnyös a mindennapos vonatozás, szóval megtaláltuk a megoldást. Reggeli edzéseim is vannak, így nem unatkozom. Az online oktatással meggyűlik a bajom; nem azt mondom, hogy imádok iskolába járni, de ennél még azt is jobban szeretem. Tavasszal érettségizem, nincsenek faktjaim, szóval hátrányban érzem magam.”

A fiatal nem tudja, mikor léphet először pástra a nemzetközi porondon.

„Szeptemberben még nagyon zavart, hogy azt sem tudom, miért válogatózunk itthon, de ezt azóta elfogadtam. A kilátástalanság zavart. Fogalmam sincs arról, mikor utazhatunk külföldre. A korosztályos világ- és Európa-bajnokságot elvileg megtartják jövőre, de már ebben sem merek bízni.”

Gergő legközelebb most szombaton, a harmadik junior Magyar–kupa-fordulón szerepel Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik