Vb 2022: 8 utánpótláskorú mutatkozott be a csoportkör zárófordulójában

B. L. utanpotlassport.huB. L. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.03. 15:00
Címkék
Tizenöt válogatott vetett be utánpótláskorú játékost a katari világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában; huszonkét fiatal kapott lehetőséget, közülük nyolcan először léptek pályára a tornán.

A katari világbajnokság harminckét részt vevő válogatottja közül tizenötben kapott lehetőséget utánpótláskorú, azaz 2002-ben, vagy azután született labdarúgó a csoportkörös küzdelmek harmadik fordulójában – portálunk összeírta a huszonkét fiatalt.

November 29. és december 2. között láthattuk először a katari tornán pályára lépni a Real Madrid francia középpályását, Eduardo Camavingát (20), illetve a Barcelona spanyol támadóját, Ansu Fatit (20). Szintén először játszott a vb-n a portugál António Silva (19), a belga Jérémy Doku (20), a holland Kenneth Taylor (20), a walesi Rubin Colwill (20), a ghánai Issahaku Fatawu (18) és a Costa Rica-i Roan Wilson (20).

Összesen tehát nyolcan mutatkoztak be a csoportkör zárófordulójában a katari világbajnokságon.

A spanyol válogatottban a Japán elleni összecsapáson öt utánpótláskorú szerepelt: a már említett Ansu Fatin kívül Gavi (18), Pedri (19), Alejandro Baldé (19) és Nico Williams (20). Costa Rica is bevetett két fiatalt Németország ellen, Jewison Bennette (18) volt Roan Wilson mellett, aki játszott, míg a németeknél Jamal Musiala (19) kezdett, két kapufát lőtt. Jeremy Sarmiento (20) és Piero Hincapié (20) pályára lépett Szenegál ellen, Ghánában pedig Kamaldeen Sulemana (20) futballozott. 

Az angol válogatottban Jude Bellingham (19), a lengyelben Jakub Kaminski (20), az amerikaiban Yunus Musah (19), a horvátban Josko Gvardiol (20), míg a kanadaiban Ismaël Koné (20) bizonyíthatott.

A csoportkör negyvennyolc mérkőzésén összesen harminckét utánpótláskorú játszott, közülük tizennyolcan a kieséses szakaszban is pályára léphetnek. 

Az InStat adatelemzőrendszer statisztikái szerint az utánpótláskorúak közül Jamal Musiala nyújtotta a legjobb csoportkörös teljesítményt 282-es InStat-indexe alapján, őt Gavi követi 272-es értékkel, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Jude Bellingham állhat 271-es index-szel.

(Kiemelt kép: Jamal Musiala (balra, archív). Forrás: Nemzeti Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik