Úszás: Kós Hubert Tenerifén készül Budapestre és Tokióra

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 18:32
Címkék
Az utánpótlás úszóválogatott első számú versenyzőjeként készül az idei feladatokra Kós Hubert; a májusi, budapesti felnőtt Eb-n és a tokiói olimpián ott lesz, a kettő között esedékes junior Európa-bajnokságot azonban biztosan kihagyja a jelenleg Tenerifén edzőtáborozó 18 éves UTE-sportoló.

Tizenkét nap múlva, május 17-én kezdődik a Duna Arénában a régóta várt, egy évvel halasztott felnőtt úszó Európa-bajnokság. Több utánpótláskorú versenyző is érdekelt a kontinensviadalon, közülük a legvérmesebb reményei Kós Hubertnek lehetnek.Kós Hubertnek lehetnek.

Az UTE 18 éves úszója jelenleg a második hetet tölti a tenerifei edzőtáborban, szombatig marad Spanyolországban, utána itthon folytatja a felkészülést.

Kós Hubert Tenerifén készül a felnőtt Eb-re Fotók: Derencsényi István/MÚSZ
Kós Hubert Tenerifén készül a felnőtt Eb-re Fotók: Derencsényi István/MÚSZ

Kós Hubert Tenerifén készül a felnőtt Eb-re  •  Fotók: Derencsényi István/MÚSZ

„Nagyon jól mennek az edzések, Tenerife az egyik kedvenc helyem, szoktunk idejönni nyaralni is – árulta el Kós az Utánpótlássportnak. – Ezért kicsit olyan, mintha otthon lennék, így a kemény munkát is könnyebb elviselni. Szerencsére tökéletes körülmények között készülhetünk az Európa-bajnokságra.”

A négyszeres EYOF-ezüstérmes sportoló a Duna Arénában 200 m vegyesen és 100 m pillangón áll rajthoz. A számára jól sikerült országos bajnokság után (200 m vegyesen junior Európa-rekordot döntött) elmondta, karácsonyi számokkal hangolódott a futamok előtt. Vajon tervez-e újítást ezen a téren?

„Ezen még nem sokat gondolkoztam, de bejött a karácsonyi mix, úgyhogy lehet, maradok ennél. Nehogy aztán ezen múljon a jó eredmény… Ami a célokat illeti, szeretnék két döntőt úszni, erre kétszáz vegyesen van többi esélyem.”

Utána pedig jöhet az olimpia, amely egy másik kedvenc városában Tokióban lesz. Korábban úgy nyilatkozott, hogy amikor a japánok megkapták a rendezést, tízévesen kijelentette, ő is ott akar lenne.

„A legfontosabb célom erre az évre a kétszáz vegyes olimpiai döntője. Ha az összejön, elégedett leszek. A junior Európa-bajnokság biztosan nem fér majd bele, mert időben túl közel van az olimpiához. Utána viszont a junior-világbajnokságon már ott szeretnék lenni a nyár végén Kazanyban.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik