Szűk egy hónappal a magyar arany- és bronzéremmel végződött törökországi állomás után pénteken Olaszországban folytatták a juniorkorú triatlonosok az Európa-kupa sorozatot. A viadalon nagy létszámú magyar küldöttség jelent meg, ám a huszonkettőből csupán négy versenyző jutott tovább az elődöntőből a szombati fináléba.

A hatodik helyezett Trungel-Nagy Kolos volt a legjobb magyar Caorléban Forrá: ETU

A hatodik helyezett Trungel-Nagy Kolos volt a legjobb magyar Caorléban Forrá: ETU

Közülük az élmezőnybe egyedül a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon egyéniben ötödik, a mixváltóval aranyérmes Trungel-Nagy Kolos tudott kerülni, ő a hatodik helyen zárta a viadalt, miközben a szintén váltó Európa-bajnok Hóbor Zalán a 18., az Yenisehirben tartott Ek-versenyen bronzérmes Kovács Gyula pedig a 20. lett. A lányok döntőjébe egyedüli magyarként Pusztai Dóra került be, és huszonhatodikként ért célba.

Vasárnap a mixváltók viadalán ötödik hely jutott a Hóbor, Papp Laura, Trungel-Nagy, Pusztai összeállítású négyesnek, míg a Kovács, Lehmann Sára, Trungel-Nagy Zalán, Bende Gyöngyvér kvartett teljesítménye nem számított bele a végeredménybe, miután abban nemzetenként csak egység szereplését vették figyelembe.

A junior Európa-kupa sorozat eheti, litvániai állomásán nem lesz magyar induló, a jövő péntektől vasárnapig tartó, lengyelországi Olsztynban rendezendő U23-as és junior Európa-bajnokságon viszont természetesen már ott lesz a korosztályos válogatott színe-java.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport