Tőrvívás: három válogatóversenyen vannak túl a fiatalok

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.24. 12:27
Címkék
Száznegyvennégy tőrvívó lépett pástra a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a hét végén rendezett harmadik junior és kadét Magyar−kupa-fordulón.

Nekifor Erika győzött a junior lányok mezőnyében Forrás: hunfencing
Nekifor Erika győzött a junior lányok mezőnyében Forrás: hunfencing

Nekifor Erika győzött a junior lányok mezőnyében • Forrás: hunfencing

Nekifor Erika győzött a junior lányok mezőnyében Forrás: hunfencing
Nekifor Erika győzött a junior lányok mezőnyében Forrás: hunfencing

Nekifor Erika győzött a junior lányok mezőnyében  •  Forrás: hunfencing

A junior és kadét tőrvívók harmadik Magyar−kupa-fordulójának adott otthont a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok a hét végén. Az idősebb fiúk között az FTC kadét Európa-bajnoka, Szemes Gergő aratott diadalt, miután a fináléban 15:13-ra legyőzte a Törekvés reménységét, Tóth Gergelyt. Szemes két aranyéremmel a hazai ranglista élén áll, Tóth a második.

A junior lányok mezőnyében Nekifor Erika két bronzérem után a dobogó legfelső fokáig jutott; a Törekvés SE sportolója 15:11-re nyert a Csomorkány versenyzőjével, Wolf Eszterrel szemben a fináléban. A fiatalabb lányok versenyében a Törekvés fiataljai vívták a döntőt, Kovács Réka ezúttal 15:14-re bizonyult jobbnak Kalocsai Lucánál. A ranglistavezető Wolf az ötödik helyen végzett.

A kadét fiúk eseményén a Honvéd tőrözője, Tabajdi Zsombor szerzett aranyérmet, és a második helyre kapaszkodott a lajstromban.

JUNIOR ÉS KADÉT TŐR MAGYAR−KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST
Az érmesek
Junior fiú (36 induló):1. Szemes Gergő (FTC), 2. Tóth Gergely (Törekvés), 3. Bálint Álmos (Törekvés) és Skorka Csongor (FTC)
Kadét fiú (38 induló):1. Tabajdi Zsombor (Honvéd), 2. Rubin Mattia (Tus), 3. Bödő Péter (Szigetszentmiklós) és Skorka Csongor (FTC)
Junior Leány (37 induló):1. Nekifor Erika (Törekvés), 2. Wolf Eszter (Csomorkány), 3. Kollár Anna (Törekvés) és Zsoldosi Karolina (FTC)
Kadét leány (33 induló):1. Kovács Réka (Törekvés), 2. Kalocsai Luca (Törekvés), 3. Papp Jázmin (Csomorkány) és Polonyi Petra (Halásztelek)

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik