Torna: akár három órát is edzhetnek naponta az up-válogatottak otthon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 14:37
Címkék
A Magyar Torna Szövetség sajtóanyagából megtudtuk, hogy az utánpótlás-válogatott sportolók személyre szabott edzésprogram alapján készülhetnek otthon.

Személyre szabott edzéstervek alapján folytathatják a felkészülést otthon az utánpótlás-válogatott tornászok. Többek dolgozhatnak kisebb szerekkel is − erről Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány számolt be. A szakember kiemelte, amint megérkeztek az első hírek arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a fővárosi és vidéki egyesületek a magyar kormány intézkedéseivel összhangban felfüggesztik működésüket, Kovács Istvánnal, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányával egyeztetve kérte az edzőktől személyre szabott felkészülési terveket, amelyek alapján tovább dolgozhatnak a fiatalok.l Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány számolt be. A szakember kiemelte, amint megérkeztek az első hírek arról, hogy a koronavírus-járvány miatt a fővárosi és vidéki egyesületek a magyar kormány intézkedéseivel összhangban felfüggesztik működésüket, Kovács Istvánnal, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányával egyeztetve kérte az edzőktől személyre szabott felkészülési terveket, amelyek alapján tovább dolgozhatnak a fiatalok.

Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián a tavalyi junior-világbajnokságon Fotó: Freschli József/MATSZ
Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián a tavalyi junior-világbajnokságon Fotó: Freschli József/MATSZ

Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián a tavalyi junior-világbajnokságon  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

A programok alkalmazkodnak a versenyző állapotához és a lakóhelyének körülményeihez is. Emellett minden edző a saját versenyzőivel tartja a kapcsolatot napi szinten, interneten, a szülők pedig felveszik a gyakorlatokat, és elküldik a trénereknek. Az országban vannak olyan területek, ahol élőben az interneten tartják az edzők a tréningeket, ráadásul egyes klubok még kisebb szereket is kiosztottak a versenyzőknek, így egy tornász otthoni körülmények között is napi egy-három órát foglalkozhat a sporttal.

Puskás a szövetségnek arról is beszélt, hogy az ifi- és a serdülőválogatott esetében felmerült az egységesített program kidolgozása is, jelenleg ez zajlik:

„Különleges helyzetben vagyunk, emiatt edzésterveket kértünk az edzőktől, ezek alapján a fiatalok személyre szabottan dolgozhatnak. A tervezeteket, illetve azok végrehajtását nagymértékben befolyásolja a sportoló edzettségi állapota és az, hogy milyen körülmények biztosítottak számára otthon. Győrben például kiváló kezdeményezés indult: három felnőttversenyző és az edzőjük készített videót, és ez alapján készül a többi tornász is.”

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik