Torna: a szövetség nem hagyja punnyadni a magyar fiatalokat

Vágólapra másolva!
2020.03.25. 15:54
Címkék
A koronavírus-járvány a tornászokat is komoly kihívás elé állítja, de dr. Magyar Zoltán szövetségi elnök szerint semmiképpen nem szabad magukra hagyni a gyerekeket, hanem össze kell fogni értük, és az újonnan létrehozott, egységes rendszerben biztosítani kell számukra, hogy otthon edzhessenek – áll a szövetség közleményében.

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért Forrás: beol.hu
A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért • Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért Forrás: beol.hu
A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért  •  Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom – a szövetség koordinálásával sportvezetők, edzők, versenyzők, szülők – összefogott annak érdekében, hogy a magyar torna ne veszítse el azokat az eredményeket, amelyeket a kormánynak köszönhetően elért: például azt, hogy versenyzőilétszámát ötszörösére növelte. Dr. Magyar Zoltán elnök éppen ezért bejelentette, hogy a magyar tornasport nem hagyja cserben a gyerekeket, hanem a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben az edzők interneten keresztül tartják a kapcsolatot tanítványaikkal, akik ígyaz otthoni punnyadás helyett napi 1-3 órában formában tarthatják magukat – áll a szövetség közleményében.

„Jelen helyzetben nyilván az emberélet, a járványügyi helyzet a legfontosabb, de úgy véljük, hogy azt a rendszert, amit az elmúlt években a kormánynak köszönhetően felépítettünk, nem szabad elveszíteni. Éppen ezért az edzők és a gyerekek napi kapcsolatban maradnakaz interneten keresztül, és1-3 órás onlineedzéseket tartanak, amiért a szülők is nagyon hálásak, elvégrea gyerekek így nem a tévé vagy az internet előtt ülnek. Jelenleg kidolgozás alatt áll az egységes rendszerünk. Noha a világ nagyjai is rengeteg edzésötlettel árasztották el a világhálót, ki szeretnénk alakítani a sajátunkat. Célunk, hogy ne a nulláról induljunk, amint véget ér a járvány" – vélekedik dr. Magyar Zoltán.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik