Tekvondó: Salim Kamilah másodszor is kadét Európa-bajnok!

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.11.27. 17:20
Címkék
Tekvondós aranyvasárnapot tartott Salim Kamilah a kadétok máltai Európa-bajnokságán, Pembroke városában, ahol a 33 kilogrammos kategóriában bizonyult a kontinens legjobbjának.

A várakozásoknak megfelelően ragyogóan szerepelt a kadét korosztály Európa-bajnokságán a 2019 óta a színeinket képviselő Salim család 14 esztendős sarja, Salim Kamilah, aki zsenge kora dacára már most sikerekben igen gazdag pályafutást vallhat a magáénak.Salim Kamilah, aki zsenge kora dacára már most sikerekben igen gazdag pályafutást vallhat a magáénak.

A mostani máltai diadal előtt három esztendővel a gyermekek Európa-bajnokságán a 27 kilósok – vagyis a legkönnyebbek – kategóriájában nem lelt legyőzőre, s roppant magabiztosan lett Magyarország első tekvondós Eb-aranyérmese a legfiatalabbak korosztályában. Aztán tavaly hasonló egyértelműséggel küzdötte le valamennyi ellenfelét az MTK Budapest versenyzője a kadét korosztály tavalyi kontinensviadalán, s csak azért nem mondhatjuk, hogy egyúttal címet is védett most Máltán, mert ezúttal egy kategóriával feljebb, a 33 kilogrammosok mezőnyében menetelt a csúcsig, s állhatott fel az Eb dobogó legtetejére. Mindezt bő egy héttel azt követően, hogy ifjabbik fivére, Omar – két Európa-bajnoki elsőség és a tavalyi, tokiói olimpiai ötödik helyezés után – világbajnoki címet is szerzett – 19 évesen, a felnőttek között.

Kamilah saját korosztályában brillírozva, első meccsén, a legjobb nyolcba jutásért izraeli riválist intézett el fölényesen, két menetben. A negyeddöntőben görög vetélytárssal szemben igazolta, hogy jóval előrébb tart a koreai gyökerű küzdősport fortélyainak elsajátításában, a négy között pedig horvát ellenfelet búcsúztatott megint csak sima két menetben.

A döntőben sem volt megállás: az aranymeccsen a francia Feryel Kandoussit az első másfél percben 21–7-re verte, a második menet pedig 16–4-es magyar vezetésnél ért véget idő előtt, s ünnepelhette csemetéjével együtt a Salim család feje, az edző-édesapa Salim Gergely immár kétszeres Európa-bajnok leánya diadalát.

 

(Fotó: Salim Kamilah-nak meglett a harmadik korosztályos Eb-aranya is. Forrás: wtftaekwondo.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik