Sportlövészet: negyedik a junior-vb-n a Hammerl, Mészáros duó

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 19:30
Címkék
Negyedik helyen végzett a Hammerl Soma, Mészáros Eszter vegyes csapat a sportlövők perui junior-világbajnokságának 50 méteres összetett versenyszámában; a magyarok három arany- és egy ezüstéremmel zárták a viadalt.

A sportlövők limai junior-világbajnokságának záró napján is volt magyar érdekeltség az éremcsatákban. A puska 50 méter összetett, azaz 3 testhelyzet versenyszám mix csapatainak küzdelmeiben Hammerl Soma és Mészáros Eszter menetelt a bronzmérkőzésig, és ott maradt alul 33:27-re a cseh Jiri Privratsky, Veronika Blazickova kettőssel szemben.Hammerl Soma és Mészáros Eszter menetelt a bronzmérkőzésig, és ott maradt alul 33:27-re a cseh Jiri Privratsky, Veronika Blazickova kettőssel szemben.

Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat Forrás: ISSF
Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat Forrás: ISSF

Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat  •  Forrás: ISSF

A fiatalok ezzel együtt minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a selejtezőből kiváló eredménnyel, 881 körrel az első helyen jutottak a középdöntőbe, melyben 585 körrel a negyedik helyen zártak, és így a bronzmeccsbe jutottak. A döntő is kevesen múlott, hiszen a németek 586 körrel végeztek, ugyanannyival, mint a csehek, csak a több belső tízes döntött a javukra, így ők mérkőzhettek meg az aranyért az 590 körrel továbblépő indiaiakkal.

A bronzmeccsig a páros mindkét tagja mindhárom testhelyzetben lőtt, ott azonban Hammerl és Blazickova csak állva, Mészáros és Privatsky csak térdelve bizonyíthatott. Az azonos helyzetben lövő párosok lövésenkénti eredményeit összehasonlították, a magasabb értékű kapott két pontot, döntetlen esetén egy pont járt a csapatoknak.

A kiélezett küzdelemben egyik duó sem tudott jelentősen ellépni a másiktól, felváltva vezettek a felek, a végén pedig a cseheknek jött ki jobban a lépés. 29:27-es cseh vezetésnél a bronzérem volt a tét, és Blazickova, valamintPrivatsky is 10.7 körrel fejezte be a versenyt. Ezt a magyarok már nem tudták überelni, a negyedik helyen zártak.A másik magyar kettős, Bajos Gitta és Török Ferenc a kilencedikként végzett, a vébét végül a németek nyerték, miután fölényes, 31:17-es sikert arattak az indiaiak felett.

Összességében nagyszerű világbajnokságon van túl a magyar küldöttség Peru fővárosában, hiszen három arany- és egy ezüstéremmel zárta a viadalt. Kezdésnek aDénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter alkotta légpuskás trió 16:14-re győzte le az indiaiakat a 10 méteres csapatdöntőben, majdHammerl Soma szerzett aranyérmet az 50 méteres fekvő versenyszámában. Két nap múlva Mészáros Eszter nyakába akasztottak ezüstöt az 50 méter puska összetettben mutatott teljesítményéért, aztán jött aHammerl Soma, Kiss Viktor és Török Ferenc alkotta trió, és 46:44-re győzte le a franciákatugyanezen versenyszámfiú csapatfináléjában. És elismerés illeti azokat a fiatalokat is, akik eljutottak az egyéni döntőig Limában. Mészáros a negyedik, Dénes a hetedik lett a légpuskások nyolcas döntőjében, a légpisztolyos fináléban pedig Komáromi Krisztina Panna, a 25 méter sportpisztolyosban Jákó Miriam végzett az előkelő hatodik helyen.

A Hammerl, Mészáros mix kettős bronzmeccse és a döntő:

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik