Sportlövészet: junior-világbajnok a légpuskás leánycsapat!

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 21:18
Címkék
A Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter alkotta légpuskás trió 16:14-re győzte le az indiaiakat a sportlövők perui junior-világbajnokságának csapatdöntőjében.

Nem akármilyen izgalmak után aranyérmet szerzett a Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter összeállítású légpuskás leánycsapat a korosztály limai junior-világbajnokságán.Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter összeállítású légpuskás leánycsapat a korosztály limai junior-világbajnokságán.

Junior-világbajnok a légpuskás leánycsapat Forrás: ISSF
Junior-világbajnok a légpuskás leánycsapat Forrás: ISSF

Junior-világbajnok a légpuskás leánycsapat  •  Forrás: ISSF

A trió az első selejtezőkörből a második helyen lépett tovább, majd a másodikat megnyerve jutott az aranycsatába még pénteken. A szombati döntőben a szintén remek lövőkből álló Nisha Kanwar, Zeena Khitta, Atmika Kupta indiai hármas várt ellenfélként a magyar lányokra.

A verseny szabályai szerint egy-egy lövés után a csapattagok elért köreinek számát összeadják, az összesítés alapján a több kört elért válogatott két pontot kap, döntetlen esetén egy-egy pont jár. A 10 méteres fináléban az első két pont az indiaiaké lett, a magyar lányok aztán fordítottak, de nagyobb előnyre nem tudtak szer tenni. Egészen a döntő hajrájáig. Akkor ugyanis 14:10-nél már a világbajnoki címért lőtt a magyar egység, de sem abban, sem a következő sorozatban nem sikerült élni a lehetőséggel, így 14:14-nél jött a mindent eldöntő „párbaj”. A végletekig kiélezett összecsapásban előbb Dénes neve mellett villant fel a 10.1 kör, Khitta közben 10.5-tel rukkolt elő a másik oldalt. Mészáros 10.5-jére, Kanwar 10.6-tal válaszolt tüstént, majd Horváth 10.4-gyel tette hozzá a magáét, de így is elég lett volna Guptának a 10.0 kör az aranyhoz. Az indiai lánynak azonban a döntő során többször sem jött ki a lépés (8.6 körös lövést is vétett), és a legfontosabb pillanatban sem maradt elég koncentrált: az eredményjelzőn 9.8 villant fel, a sorozatot a magyar csapat 31.0–30.9-re, a döntőt 16:14-re nyerte, és junior-világbajnok lett.

A csapat tagjai boldogan, összeölelkezve vették tudomásul a győzelmet Peru fővárosában, miközben a válogatott többi versenyzője a lelátón csapott üdvrivalgást. Az indiaiak pedig így nem tudták arannyal köszönteni a 21. életévét épp a döntő napján betöltő Kanwart, maradt nekik az ezüst. A bronzmérkőzésen korábban a franciák ugyanúgy 16:14-re nyertek a németek ellen.

A bronzmeccs és a döntő:

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik