Röplabda: Szedmák Réka újabb egy évig Kaposváron marad

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 17:39
Címkék
Az Extraligában szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvár szerdai bejelentése szerint a 19 éves röplabdázó, Szedmák Réka szerződést hosszabbított a klubbal, így a felnőttválogatott játékos további egy évig garantáltan a somogyiak együttesében játszik.

A hazai női röplabdasportág egyik nagy ígérete, Szedmák Réka marad Kaposváron. A 19 esztendős, kilencszeres felnőttválogatott fiatal – a klub hivatalos bejelentése alapján – újabb egy évre írt alá a 1. MCM-Diamant Extraligás együttesében. A 186 centi magas feladóátlót kérdeztük a szerződéshosszabbítás okairól.Szedmák Réka marad Kaposváron. A 19 esztendős, kilencszeres felnőttválogatott fiatal – a klub hivatalos bejelentése alapján – újabb egy évre írt alá a 1. MCM-Diamant Extraligás együttesében. A 186 centi magas feladóátlót kérdeztük a szerződéshosszabbítás okairól.

„Az elmúlt évben mind a városban, mind a csapatban jól éreztem magam Kaposváron, így nem sokat kellett gondolkodni a hosszabbításon. Kifejezetten összetartó közösség alakult ki közöttünk, és úgy érzem, sokat sikerült fejlődnöm Szasa Nedeljkovics vezetőedző keze alatt. Bízom benne, hogy jövőre még több játéklehetőséget tudok kiharcolni magamnak, és akkor a játékomat illetően a következő szintre léphetek majd a karrieremben.” – nyilatkozta a fiatal az Utánpótlássportnak.

Szedmák Réka (sárgában) a mutatók alapján a kilencedik legjobbként zárt a posztján az Extraligában Forrás: MRSZ
Szedmák Réka (sárgában) a mutatók alapján a kilencedik legjobbként zárt a posztján az Extraligában Forrás: MRSZ

Szedmák Réka (sárgában) a mutatók alapján a kilencedik legjobbként zárt a posztján az Extraligában  •  Forrás: MRSZ

Szedmák a Vasasban kezdte a pályafutását, majd három évadot Békéscsabán töltött. Tavaly nyáron, amikor Réka Kaposvárra igazolt, azzal a céllal váltott klubot, hogy az új évad és az új egyesület meghozza számára a várva várt áttörést.

„Nem vagyok maradéktalanul elégedett magammal, de úgy hiszem a céljaim nagyrészét megvalósítottam. Az alapjátékomban egyértelműen előreléptem, de a védekezésemben, a mezőnymunkámban is mindenképpen javultam. Összességében a játék minden elemében hatékonyabbá váltam. Ebben nagy szerepe van az edzéseknek is, hiszen napról napra a mérkőzések intenzitásával felérő tréningeken készülhetek, fejlődhetek lépésről lépésre.”

Szedmák jó teljesítményét az is igazolja, hogy a Jakub Gluszak által irányított, Eb-selejtezőkre készülő felnőttválogatott bő keretének is tagja. Ám a játékos az egyéni szintlépés mellett komoly klubsikerekkel is zárta a szezont.

„Történelmi bajnoki évadon vagyunk túl, hiszen Kaposváron nem volt korábban ilyen eredményes női csapat. Nemzetközi színtéren első magyar csapatként jutottunk be a legjobb négy közé a Challenge-kupában, ahol végül harmadikok lettünk. A Magyar-kupában szintén bronzérmesként zártunk a klub fennállása óta első alkalommal, míg a bajnokságban csak hajszálon múlt végül a dobogó a Vasas elleni ötödik meccs, ötödik szettjében. A bajnokság végjátéka kapcsán maradt némi hiányérzet bennünk, ott akár több is rejlett volna a csapatban. Azonban mindent egybevéve remek idény van a hátunk mögött, remélem a következő évad legalább ilyen sikerekben gazdag lesz.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik