Rg: Kocsis Evelin két szerrel is döntős a kijevi junior Eb-n

Vágólapra másolva!
2020.11.26. 17:51
Címkék
Az MTK Budapest versenyzője, Kocsis Evelin labdával és kötéllel is bekerült a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság nyolcas fináléjába.

Nagyszerűen indult magyar szempontból a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, hiszen a juniorok közöttKocsis Evelinkötéllel és labdával is bejutott a szombati fináléba, amelyben a kontinensviadal legjobb nyolc versenyzője méri össze tudását (országonként egy fő).

Kocsis Evelin Fotó: Simon Ferraro
Kocsis Evelin Fotó: Simon Ferraro

Kocsis Evelin  •  Fotó: Simon Ferraro

Evelin labdával az ötödik, kötéllel a hetedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, előbbi szerrel a nyolcadik (21.300), utóbbival a tizenkettedik (18.950) legmagasabb pontszámot kapta a mezőnyben. Gyulai Blanka kötéllel tizenhatodik (17.450), Krasznay Blanka labdával a harmincadik (15.250) helyen zárt a selejtezőben.

Evelin azt hozta, amit titkon reméltünk, és elvártunk tőlenyilatkozta az mtk.hu-nak az edző, Koch-Tiringer Tímea. –Ő egyértelműen a korosztálya élmezőnyéhez tartozik, és ezt be is bizonyította. Nagyon magabiztos labdás gyakorlatot mutatott be, és szép pontszámot is kapott. A kötéllel szinte ugyanez volt a helyzet. Krasznay Blanka is remekül kezdte a gyakorlatát, de sajnos ejtett. Ha hibátlanul bemutatja, akkor az ő pontszáma is lényegesen magasabb a kapottnál. Gyulai Blanka pedig abszolút újoncként vesz részt világeseményen, ezzel együtt jól teljesített, okosan dolgozott, és meg tudta mutatni, hogy 2007-es születésűként is van helye ebben a nívós mezőnyben.”

A lányok csütörtök délután még edzést tartanak a helyszínen, pénteken pedig a buzogány és a szalag selejtezőiben szerepelnek. Kocsis Evelin mindkét szerrel újra érdekelt lesz, Gyulai Blanka szalag-, Krasznay Blanka buzogánygyakorlatát viszi szőnyegre.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik