Öttusa: U17-es vb-hetedik a Mészáros, Pataki leányváltó

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 21:23
Címkék
A Mészáros Emma, Pataki Emma U17-es leányváltó a hetedik helyen zárt, az U19-es fiúk mezőnyében Gáll András, Gulyás Richárd és Tárkányi Zsombor is döntőbe jutott pénteken az ifjúsági öttusázók egyiptomi világbajnokságán.

Az ifjúsági öttusázók alexandriai világbajnokságának ötödik, pénteki napján az U19-es fiúk egyéni selejtezőjét és az U17-es lányok váltóversenyét rendezték.Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek.

Hetedik az U17-es leányváltó Forrás: MÖSZ
Hetedik az U17-es leányváltó Forrás: MÖSZ

Hetedik az U17-es leányváltó  •  Forrás: MÖSZ

Az U17-es lányok váltóviadalában Mészáros Emma és Pataki Emma képviselte a magyar színeket. A páros remek úszással indította a napot, és egyből a negyedik helyen találta magát. A kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) nem sikerült megtartania a kettősnek az előkelő pozícióját, de így is a dicséretes 7. helyen fejezte be a világbajnokságot, melyet a fehérorosz Aljakszandra Liasenka, Lizaveta Laurynovicsduó nyert.

Az U19-es fiúk selejtezőjében a négyből három magyar öttusázó is a döntőbe jutott. Gáll András, Gulyás Richárd és Tárkányi Zsombor készülhet a fináléra, míg Csák Milán, ha kevéssel, de lemaradt a kvalifikációról.

A részletes eredményekITTérhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik