Öttusa: Gyurka-ezüst és csapatarany a barcelonai junior Eb-n

Vágólapra másolva!
2022.06.24. 08:00
Címkék
Az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán Gyurka Márk Manó egyéniben ezüst-, Viczián Bencével és Koleszár Mihállyal csapatban pedig aranyérmet szerzett.

A női versenyzők után a magyar férfiak is kiválóan szerepeltek az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán.

A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás Forrás: MÖSZ
A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás Forrás: MÖSZ

A remeklő fiúk: Koleszár, Gyurka, Viczián és Tamás  •  Forrás: MÖSZ

A csütörtöki döntőben a végig remekül teljesítő Gyurka Márk Manó a harmadik helyről kezdhette meg a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás), melyben végül javítani tudott egy pozíciót, és bravúros ezüstérmet szerzett a győztes francia Ugo Fleurot mögött, valamint a harmadikként beérő, szintén francia Léo Bories előtt. A KSI fiatalja az U19-es korosztályban egyéni vb-bronzéremmel már büszkélkedhetett, most tovább bővítette a kollekcióját.

„Visszatekintve elképesztően nehéz időszakon vagyok túl– idézi Gyurkát a hazai szövetség honlapja.– Örülök, hogy sikerült összekaparnom magam belőle, és megmutatni, hogy mit tudok. Szoros verseny volt, minden pillanatban figyelnem kellett.

A négy magyar döntősből mindenki kitűnően versenyzett. A Trion SC-s Viczián Bence az ötödik, a KSI-s Koleszár Mihály a kilencedik, míg a mindössze 17 éves UTE-reménység, Tamás Botond a tizedik helyen ért célba, melynek köszönhetően a Gyurka, Viczián, Koleszár trió csapatban is Európa-bajnok lett.

Ezzel a váltóversenyek előtt már négyszer álltak dobogón a magyarok (háromszor annak a legtetején), hiszen szerdán Erdős Rita egyéniben, valamint Bauer Blankával és Eszes Noémivel csapatban is megnyerte a korosztályos kontinensviadalt.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik