Országúti kerékpár: Alberto Contador csapatába szerződött Magyar Gergő

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 13:19
Címkék
A hétszeres Grand Tour-győztes Alberto Contador csapatában, az EOLO-KOMETA Cycling Team U19-esei között folytatja pályafutását a tizenkétszeres korosztályos országos bajnok Magyar Gergő (16).

Magyar Gergőt a koronavírus miatt rendhagyó módon, online szemelte ki magának az EOLO-KOMETA Cycling Team. A közös munka azonnal kezdetét vette: az U19-esek közé frissen igazolt versenyző már kapott is edzésterveket Alberto Contador csapatától – számol be a velo.hu.Magyar Gergőt a koronavírus miatt rendhagyó módon, online szemelte ki magának az EOLO-KOMETA Cycling Team. A közös munka azonnal kezdetét vette: az U19-esek közé frissen igazolt versenyző már kapott is edzésterveket Alberto Contador csapatától – számol be a velo.hu.

Magyar Gergő (16) Alberto Contador csapatában folytatja Forrás: bringasport.hu
Magyar Gergő (16) Alberto Contador csapatában folytatja Forrás: bringasport.hu

Magyar Gergő (16) Alberto Contador csapatában folytatja  •  Forrás: bringasport.hu

A 16 éves fiatalember nevéhez egyébként tizenkét korosztályos országos bajnoki cím kötődik.2004-ben született, 3 éves korában már kerékpározott, 6 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A bringázás iránti szenvedélyét édesapjának, Magyar Lászlónak köszönheti, aki ugyan nem versenyszerűen, de szintén kerékpározik. 2014 és 2019 között ő vezette a Győri Atlétikai Club szakosztályát. Ebben a klubban kezdett Gergő is 10 éves korában, majd 2020-ban egy spanyol U17-es csapatnál folytatta (Port Hotels Grupo Sime), újdonsült együtteséhez pedig október végén igazolt. Gergő példaképe Alberto Contador. Többek között ezért is örült neki, hogy spanyol csapatban kezdhette külföldi pályafutását, az pedig, hogy most a hétszeres Grand Tour-győztes kerékpáros csapatában tanulhat, versenyezhet, óriási élmény számára.

Dér Zsolt, a magyar országúti válogatott szövetségi kapitánya támogatta a fiatal versenyzőt abban, hogy bekerülhessen a EOLO-KOMETA tehetségkutató táborába, ahol a kiválasztás az online térben zajlott.A sportolói önéletrajz elküldése után több online interjú következett, majd pedig teszteket, kérdőíveket kellett kitöltenie Gergőnek. Vele együtt 5 új fővel bővült az így 12 fős csapat.

Mint ismert, nem Magyar Gergő az első reménységünk, akire felfigyelt a spanyol klub: Dina Márton és Fetter Erik (20) jelenleg is a felnőttcsapat alkalmazásában áll.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik