Ökölvívás: értékes időt töltött a leányválogatott az ifi vb-n

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.01. 09:11
Címkék
A spanyolországi ifi ökölvívó-vb-n szereplő magyar csapatban hét lány kapott helyet, közülük ketten tudtak meccset nyerni, ennek ellenére a fiataloknak sikerült kihasználni a kéthetes eseményt; erről Seres Attila, a szakág vezetőedzője beszélt az Utánpótlássportnak.

Magyar szempontból négy éve nem látott sikerrel fejeződött be a november második felében rendezett ifjúsági ökölvívó-világbajnokság: Gémes Levente a 71 kilogrammosok között döntőbe jutott, végül ezüstérmet szerzett. A csapaton belül a „nemek harca” az áprilisi korosztályos Eb-n a lányok javára dőlt el, akkor a küldöttség egyetlen érmét Kovács Nikolett (3. hely) szerezte, a spanyolországi vb viszont Gémes eredményétől függetlenül is a fiúknak sikerült jobban, gondoljunk csak Buza Rafael vagy Petrimán Milán győzelmeire.Gémes Levente a 71 kilogrammosok között döntőbe jutott, végül ezüstérmet szerzett. A csapaton belül a „nemek harca” az áprilisi korosztályos Eb-n a lányok javára dőlt el, akkor a küldöttség egyetlen érmét Kovács Nikolett (3. hely) szerezte, a spanyolországi vb viszont Gémes eredményétől függetlenül is a fiúknak sikerült jobban, gondoljunk csak Buza Rafael vagy Petrimán Milán győzelmeire.

A hét magyar lányból kettő tudott meccset nyerni: Horváth Laura 52, Komjáthi Nóra 81 kilóban örülhetett, azonban a második meccsükön már nem jutottak túl.

„Nem volt könnyű a lányok sorsolása: Pap Kata 48 kilóban azzal az üzbég ellenféllel kezdett, aki később a vb-t is megnyerte – kezdi Seres Attila, a szakág vezetőedzője. – Horváth Laura és Horváth Kármen nagyon sokat fejlődött idén, amit a viadalon is megmutattak, Laura ráadásul meccset is tudott nyerni. Ők elsőéves ifik, akikre számítok jövőre is. Ugyanígy Kovács Niki is tizenhét esztendős: ez volt az első Eb vagy vb, amelyről érem nélkül tért haza. Neki sem volt szerencsés az ága, olyan német ellenféllel találkozott, akitől korábban egyszer már kikapott, ráadásul ha azt az összecsapást megnyeri, a következő körben már neki is a későbbi győztes érkezett volna. Komjáthi Nórát szintén a végül aranyérmet szerző angol lány állította meg a második meccsén. A másodéves ifik közül a már említett Papon kívül Varga Franciska és Nagy Evelin is indul a decemberi felnőtt ob-n, amire a kiesésük után elkezdtek hangolni.

A lányok – annak ellenére, hogy véget ért számukra a verseny – minden nap ringbe léptek, mentek a felkészülési bunyók, rengeteget tréningeztünk – a világbajnokság a kiesőknek nemzetközi edzőtáborrá alakult. Olyan ellenfelekkel sparringolhattak, akikkel ritkán találkoznak, így értékes tapasztalatokat gyűjthettek. Öröm volt látni, hogy sok esetben már maguknak szervezték az újabb edzőpartnert, nekünk szinte lépni sem kellett az ügyben – ez is mutatja a lelkesedésüket. Óriási tűz lobog bennük, amit bizonyítottak is!

(A kiemelt kép forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik