Gőzerővel készül az ifjúsági ökölvívó-válogatott a november 15-én kezdődő korosztályos világbajnokságra: a fiatalok az elmúlt időszak felkészülési tornái után a múlt héten Tatán állomásoztak, jelenleg pedig a budapesti edzőtáborban élesítik a formát a néhány nap múlva kezdődő viadalra. Az esemény előtt a két vezetőedző, Ács József (fiúk) és Seres Attila (lányok) is nyilatkozott a honlapunknak, akik elégedettségüknek adtak hangot a bokszolók felkészülésével kapcsolatban.

Kovács Nikolett a vb-n is nyerné a meccseket Forrás: MÖSZ

Kovács Nikolett a vb-n is nyerné a meccseket  •  Forrás: MÖSZ

A csapat szombaton utazik a spanyolországi Alicantéba, az indulás közeledtével pedig – érthető módon – egyre nagyobb a fiatalokban dolgozó izgatottság.

„Minden verseny óriási élmény, közülük viszont természetesen az áprilisi Eb emelkedik ki – emlékszik vissza a korosztályos kontinensviadalon bronzérmet szerző Kovács Nikolett. – Az Európa-bajnok ukrán lánytól kaptam ki az eseményen, azonban jól ment a bunyó, a magasabb ellenfelek sem okoztak gondot. Ezen kívül is számos külföldi versenyen jártunk; mindig igyekeztem a megbeszéltek alapján a maximumot kihozni magamból, ami a legtöbbször sikerült is. A vb célegyenesében vagyunk, amit nagyon várok már; erre készültünk egész évben, remélem, jól sikerül majd.”

Buza Rafael Forrás: MÖSZ

Buza Rafael  •  Forrás: MÖSZ

A májusban, Franciaországban megrendezett Gymnasiadén aranyérmes Buza Rafael is hasonlóan motivált.

„Rengeteg tapasztalatot szereztünk az eddigi viadalokon, köztük többen dobogós helyeken végeztünk – mondja a kőszegi fiatal. – Eddig jól megy a felkészülés, még a súlyomat kell rendezni, és akkor teljesen készen állok a megméretésre. Mint mindenkinek, nekem is az a célom, hogy megnyerjem a vb-t, de erős lesz a mezőny. Ki akarom bokszolni magamból, ami bennem van, aztán meglátjuk, az mire lesz elég. Decemberben mutatkozom be a felnőttek között a magyar bajnokságon; bízom benne, hogy ezzel a két versennyel szép zárom majd az évet.”

 

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport