Női kézi: a dánokkal biztosan találkoznak a mieink az EYOF-on

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 15:55
Címkék
Elkészítették a júliusi, besztercebányai európai ifjúsági olimpiai fesztivál kézilabdatornájának sorsolását, amelyen kiderült, hogy az első világversenyére készülő magyar válogatott, a dánokkal, a románokkal és a házigazdával találkozik.

Remekül teljesített a szezon felkészülési mérkőzései során az első idényét teljesítő serdülő leány kézilabda-válogatott. Penszki Gergely együttese az első, spanyolországi viadal találkozóit leszámítva sorra nyerte a mérkőzéseket, márciusban Siófokon Négy Nemzet-tornát is nyert, magabiztosan legyőzve a román, a lengyel és az osztrák csapatot is.Penszki Gergely együttese az első, spanyolországi viadal találkozóit leszámítva sorra nyerte a mérkőzéseket, márciusban Siófokon Négy Nemzet-tornát is nyert, magabiztosan legyőzve a román, a lengyel és az osztrák csapatot is.

A dánokkal, a románokkal és a szlovákokkal találkozik az EYOF-csoportkörben a serdülőválogatott
A dánokkal, a románokkal és a szlovákokkal találkozik az EYOF-csoportkörben a serdülőválogatott

A dánokkal, a románokkal és a szlovákokkal találkozik az EYOF-csoportkörben a serdülőválogatott

A torna után akkor így nyilatkozott a Vasas női NB I-es csapatát is irányító vezetőedző az Utánpótlássportnak:

„Ebben a korosztályban közel kétezer igazolt játékos van Magyarországon. A klubokban dolgozó szakemberek ajánlásai alapján mértük fel többek mellett a fiatalok technikai tudásszintjét és motorikus képességeit. Az így kialakult hatvan fős bő keretet szűkítettük az edzőtáborok során, amiből végül létrejött a jelenlegi, 25-30-as létszám. Olyan társaság kezd alakulni, amely meccsről meccsre veszi fel a ritmust és egyre jobban, magabiztosabban teljesít; nagyon szeretnének bizonyítani, a tapasztalatszerzéshez azonban idő kell.”

A siófoki tornán a szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is ott járt:

Azóta pedig elkészítették a július 24. és 30. között rendezendő besztercebányai EYOF csoportbeosztását: a nyolccsapatos tornán a magyar együttes a házigazda szlovákokkal, a már jól ismert románokkal, valamint a dánokkal került egy négyesbe.

Az előző alkalommal, 2019-ben Bakuba a B válogatott utazott el, de még így is bronzérem született, csak a franciák elleni elődöntőben maradt alul a 2002-es és 2003-as születésű játékosokat felvonultató alakulat. Két évvel korábban, 2017-ben Győrben pedig első lett a 2000-2001-es generáció.

EYOF, Besztercebánya, július 24-30.
A csoport: Magyarország, Dánia, Románia, Szlovákia
B csoport: Németország, Horvátország, Norvégia, Montenegró
A torna programja:
Csoportmérkőzések: július 25., július 26., július 27.
Keresztmérkőzések: július 29.
Helyosztók: július 30.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik