Labdarúgás: karrierje egyik legkeményebb meccsén van túl Balogh Botond

B. L. utanpotlassport.huB. L. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.04. 18:18
Címkék
Balogh Botond, a Parma húszéves belső védője hosszú idő után kapott ismét kezdőként szerepet a Serie B-ben, kiváló játékkal hálálta meg a bizalmat a roppant kemény ellenfélnek bizonyuló Cagliarival szemben.

263 nap elteltével játszott kezdőként a Serie B-ben Balogh Botond. Az egyszeres válogatott belső védő az utóbbi időben kevés játéklehetőséghez jutott klubjában, az idény során mindeddig három bajnokin, illetve egy Olasz Kupa-mérkőzésen vetették be. Legutóbb szombaton, a Cagliari elleni idegenbeli 1–1-es döntetlennel végződő Serie B-meccsen kapott esélyt a bizonyításra, végigjátszotta a találkozót. Bár nem volt egyszerű dolga, megállta a helyét, jó teljesítménnyel jelezte a szakmai stábnak, lehet rá számítani: passzainak 92 százaléka volt pontos, párharcainak felét megnyerte, mindhárom szerelési kísérlete sikeres volt, egy labdavesztésére kilenc labdaszerzés jutott.Balogh Botond. Az egyszeres válogatott belső védő az utóbbi időben kevés játéklehetőséghez jutott klubjában, az idény során mindeddig három bajnokin, illetve egy Olasz Kupa-mérkőzésen vetették be. Legutóbb szombaton, a Cagliari elleni idegenbeli 1–1-es döntetlennel végződő Serie B-meccsen kapott esélyt a bizonyításra, végigjátszotta a találkozót. Bár nem volt egyszerű dolga, megállta a helyét, jó teljesítménnyel jelezte a szakmai stábnak, lehet rá számítani: passzainak 92 százaléka volt pontos, párharcainak felét megnyerte, mindhárom szerelési kísérlete sikeres volt, egy labdavesztésére kilenc labdaszerzés jutott.

"A visszajelzések alapján jól ment a játék, én is így éreztem, pedig nem volt ujjgyakorlat a szombati meccs, pályafutásom egyik egyik legnehezebb kilencven percén vagyok túl – nyilatkozta portálunknak Balogh Botond, aki a 4–2–3–1-es hadrendben jobb oldali belső védőt játszott. – A Cagliari kilencven percen keresztül brusztolt, játékosai vaktában rúgták előre a labdát, kizárólag a test a test elleni játékhelyzeteket és a fejpárbajokat erőltették, alig volt lehetőségem rá, hogy lábbal szerezzek labdát. Olyan volt ez a bajnoki, mintha az angol Championshipben rendezték volna – bár tudtam, hogy vetélytársunknál jól fejelő játékosok szerepelnek, ilyen játékstílusra azért nem számítottam.

Noha korábban játszottam már Ciro Immobile és Lautaro Martínez ellen is, a Cagliariban szereplő Leonardo Pavoletti az eddigi legkellemetlenebb ellenfél, akit fogtam.

Minden egyes alkalommal, amikor a labdáért csatáztunk, taszajtott rajtam, arrébblökött a levegőben, rám támaszkodott. Az egyik fejpárbajt a szám bánta, fejbevert a csatár könyökével, és felszakadt az ajkam – megjegyzem, a játékvezető le sem fújta az esetet. Férfias küzdelem volt, amelyet sikerélményként élhettem meg, hiszen felvettem a versenyt egy kemény támadóval, nem volt védelmi megingásom. Ugyanakkor bosszantó, hogy a vezetésünk ellenére egy ponttal tértünk haza Szardíniáról, eltékozoltuk a győzelmet."

A középhátvéd elmondta, a csapat egyik belő védője, Lautaro Valenti kihagyta az együttes keddi tréningjét, ezért ott motoszkált benne a gondolat, hogy szombaton játszhat.

"Mindebből még nem következik, hogy a vezetőedző változtat az összetételen, de volt egy megérzésem, miszerint szerepet kaphatok a Cagliari ellen. Minden meccs előtt van bennem egy egészséges várakozás és bizonyítási vágy, most is meg akartam mutatni, hogy számíthat rám a szakmai stáb. Rengeteg munkát beleteszek az edzésekbe, úgyhogy már nagyon vágytam rá, hogy végigjátsszak egy bajnokit. Ezúttal is tettem a dolgomat, szerintem jól elláttam a rám bízott feladatokat, de nagy a versenyhelyzet, harminckét főből áll a keretünk, úgyhogy a jó játék ellenére sem vehetek arra mérget, hogy a következő bajnokin pályára lépek. Nyilvánvalóan többet szeretnék játszani, fiatal játékosként nem szerencsés, hogy kéthavonta lépek pályára, mert így nincs esélyem a felnőttválogatott közelébe kerülni. Ez természetesen frusztrál, de remélem, a jó játékkal bizonyítottam, hogy lehet rám számítani."

 

(Kiemelt kép: Balogh Botond. Fotó: Andrea Cantini)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik