Szalay Szabolcs győztes gólt ünnepelhetett az Újpest ellen Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Szalay Szabolcs győztes gólt ünnepelhetett az Újpest ellen  •  Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

 

Különleges mérkőzést játszott a hétvégén Szalay Szabolcs, a ZTE FC játékosa. A támadó-, illetve a középpályássorban egyaránt bevethető húszéves labdarúgó pályafutása második NB I-es gólját szerezte a Zetében, ám a lilák ellen elért találata volt az első, amely győzelmet ért az OTP Bank Ligában. Aligha meglepő, hogy a veszprémi születésű fiatalnak rengetegen gratuláltak.

"Jó pár üzenetet kaptam, a csapattársak is megveregették a vállam, ami meg kell hagyni, jólesett – nyilatkozta az utanpotlassport.hu-nak Szalay Szabolcs. – Az első NB I-es gólom különleges volt, látványosabb is volt az Újpest ellen szerzettnél, mégis azt mondom, hogy a lilák elleni győztes találat a kedvesebb a szívemnek, mégiscsak az döntötte el a három pont sorsát. A körülmények miatt is érzem úgy, hogy fontosabb volt, mert emberhátrányban futballoztunk – csakúgy, mint nyáron, amikor szintén vezettünk, ám megfogyatkozva nem tudtuk kihúzni, be kellett érjük az egy ponttal. Hatalmas megkönnyebbülést jelentett a meccs végét jelző hármas sípszó, mikor felharsant, fantasztikus érzés kerített hatalmába, az egyik legboldogabb pillanata volt pályafutásomnak."

Az egykori korosztályos válogatott játékos ebben az idényben 12 bajnokin kapott lehetőséget, a meccsek felén a kezdő tizenegybe jelölte őt a zalaegerszegi szakmai stáb. Az előző évadban tapasztalt megilletődöttséget nem látni rajta, összeszedettebben futballozik.

 

Szalay Szabolcs sokat köszönhet Ricardo Moniznak Forrás: ztefc.hu

Szalay Szabolcs sokat köszönhet Ricardo Moniznak  •  Forrás: ztefc.hu

 

"Sokkal magabiztosabbnak érzem magam a pályán, mint tavasszal – folytatta Szalay Szabolcs. – Mostanra már van két NB I-es gólom, többször voltam tagja a kezdőcsapatnak, ami jót tesz az önbizalmamnak. Kijelenthetem, hogy Ricardo Moniz keze alatt fejlődtem eddig a legtöbbet. Olyan szakember, aki mindent annak rendel alá, hogy mi, futballisták előrelépjünk. Tanácsaival, meglátásaival rengeteget segít nekünk, sokat lehet meríteni abból a hozzáállásból, amelyet képvisel, és hasznunkra van, hogy a hét minden napján külön edzéseket vezényel nekünk. Egykori szélsőként Julian Jenner is sokat foglalkozik a támadókkal, sok hasznosat mutat az egy az egy elleni helyzetekkel, beadásokkal, az érkezéssel kapcsolatban. Hasonló karakter a két edző, inspirál engem a személyiségük. Folyton azt szajkózzák, hogy nincsenek határok, merjünk nagyot álmodni. A játékostársak nevében mondhatom, hiszünk abban, hogy kellő munka és alázat árán eljuthatunk a legfelső szintekre – ezt bizonyítja, hogy a felkészülési időszak alatt legyőztük a Milant. Nem mondhatom, hogy Ricardo Moniz elégedett lenne velem vagy bárki mással, mert mindenkitől többet és többet vár, de ez visz minket előre. Persze, feldob, hogy az Újpest ellen meg tudtam hálálni a bizalmát, ő is örült a gólomnak, de nem elégszem meg az eddigiekkel. Szeretnék még többet hozzátenni a játékunkhoz, kiadni magamból a legtöbbet és felhívni a játékomra a figyelmet. A lehető legjobb helyen vagyok ehhez Magyarországon, mert a klubnál bíznak a fiatalokban, megadják a lehetőséget."

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport