Labdarúgás: 853 percet kaptak a fiatalok az NB I legutóbbi körében

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 08:52
Címkék
A labdarúgó NB I utolsó előtti, harminckettedik fordulójában hét csapat tizenhét fiatal játékosa összesen 853 percet kapott a bizonyításra. A 2000 után született labdarúgók az előző körökhöz képest valamelyest kevesebb időt töltöttek a pályán; közöttük volt gólszerző, illetve olyan is, aki először kezdett az élvonalban.

Szezonbéli szokásukhoz híven az MTK Budapest és a Budafok csapata foglalkoztatta a legtöbb 2000. január elsején vagy utána született futballistát a hétvégi fordulóban. Az MTK Budapest a Mol Fehérvár csapatát fogadta (1–3): a hazaiaknál nyáron az FC Dallashoz csatlakozó Schön Szabolcs (20), mellette pedig Varju Benedek (19), Mezei Szabolcs (20) és a mindössze 16 éves Vancsa Zalán jutott szóhoz, aki a második NB I-es meccsén szerepelt.Schön Szabolcs (20), mellette pedig Varju Benedek (19), Mezei Szabolcs (20) és a mindössze 16 éves Vancsa Zalán jutott szóhoz, aki a második NB I-es meccsén szerepelt.

A már biztos kieső budafokiak is négy fiatal játékost küldtek pályára a Budapest Honvéd elleni vereség (0–1) alkalmával. A mérkőzést végigjátszó Zeke Márió (20) mellett csereként Huszti András (20), Skribek Alen (20) és Csonka András Mátyás (21) kapott lehetőséget. A bentmaradást ezzel a három ponttal bebiztosító kispestieknél a 21 éves Szendrei Norbert nagyjából fél órát kapott Horváth Ferenctől.

Komáromi György (Puskás Akadémia) ismét betalált. Forrás: pfla.hu
Komáromi György (Puskás Akadémia) ismét betalált. Forrás: pfla.hu

Komáromi György (Puskás Akadémia) ismét betalált.  •  Forrás: pfla.hu

A Paksi FC folytatta az elmúlt hetek remeklését, ismét gólgazdag mérkőzést játszottak és ismét nyertek – most a Puskás Akadémia csapatát sikerült hazai pályán elkapniuk (4–2). A találkozón kezdő tolnai tizenegyben Tamás Olivér (20) is ott volt, akit végig a pályán hagyott Bognár György vezetőedző. A felcsútiak esetében az alapember Kiss Tamáson (20) kívül Komáromi György kapott egy bő órát, amit az előző fordulóhoz hasonlóan ismét góllal hálált meg, míg a 18 éves Ominger Gergő először lépett pályára felnőtt NB I-es mérkőzésen, rögtön kezdőként.

A DVTK és az Újpest találkozója után a tartalékosan felálló fővárosiak lehettek elégedettebbek, miután a gól nélküli döntetlennek köszönhetően megőrizték élvonalbeli tagságukat, ellentétben a miskolci klubbal. A liláknál a 20 éves Csongvai Áron kezdett, és a lefújás pillanatáig pályán volt.

Látványos játéknak nem, bentmaradásnak örülhettek a Zalaegerszeg szurkolói a Kisvárda ellen, ahol a csapatok lekopírozták a diósgyőri végeredményt. Az otthon játszó zalaiak csapatában Szánthó Regő (20) végigjátszotta az összecsapást, mellette a fiatalok közül Németh Erik (20) és Kovács Barnabás (18) egyaránt néhány percet kapott.

A Ferencváros és a Mezőkövesd (2–1) mérkőzésén csak 2000 előtt született játékosok kaptak szerepet.

AZ U21-ES MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 31. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
Puskás Akadémia:
90+66+62= 218 perc
MTK:
83+46+45+14 = 188 perc
Budafok:90+36+9+9 = 144 perc
Paks:90 perc
Zalaegerszegi TE:90+4+2= 96 perc
Újpest:90 perc
Honvéd:27 perc
Játékosonként:
Schön Szabolcs (MTK):83 perc
Csonka András Mátyás (Budafok):9 perc
Tamás Olivér (Paks):90 perc
Kiss Tamás (Puskás Akadémia):90 perc
Csongvai Áron (Újpest FC):90 perc
Zeke Márió (Budafok): 90 perc
Skribek Alen (Budafok):9 perc
Huszti András (Budafok):36 perc
Vancsa Zalán (MTK Budapest):14 perc
Varju Benedek (MTK Budapest):46 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia):62 perc
Szánthó Regő (ZTE):90 perc
Szendrei Norbert (Honvéd):27 perc
Mezei Szabolcs (MTK Budapest): 45 perc
Ominger Gergő (Puskás Akadémia): 66 perc
Németh Erik (ZTE): 4 perc
Kovács Barnabás (ZTE): 2 perc
ÖSSZESEN:853 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik