Kosárlabda: Valerio-Bodon Vincent stabilizálná remek teljesítményét

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 09:00
Címkék
Az Atomerőmű SE NB I/A bajnokságban szereplő kosárlabdacsapatának 19 éves játékosával, Valerio-Bodon Vincenttel beszélgettünk a felkészülési időszakban és az új évadban mutatott figyelemre méltó teljesítményének hátteréről.

Valerio-Bodon Vincent remekel az új évadban Forrás: kosarlabda.ase.hu
Valerio-Bodon Vincent remekel az új évadban Forrás: kosarlabda.ase.hu

Valerio-Bodon Vincent remekel az új évadban • Forrás: kosarlabda.ase.hu

Valerio-Bodon Vincent remekel az új évadban Forrás: kosarlabda.ase.hu
Valerio-Bodon Vincent remekel az új évadban Forrás: kosarlabda.ase.hu

Valerio-Bodon Vincent remekel az új évadban  •  Forrás: kosarlabda.ase.hu

„Nem lehetek elégedett magammal, mert ennél többre vagyok képes. Bátrabban kell kosaraznom, felszabadultabban. Minimális mértékben önbizalomhiányom volt a pályán, de úgy vélem, ez természetes, hiszen minden szempontból éles volt a váltás: egyrészt tizennyolc évesen az NB I/B bajnokságban szereplő Honvédból kerültem első osztályú csapatba, másrészt otthagytam a fővárosi, nyüzsgő világot, emiatt jóval csendesebb mindennapokkal találtam szemben magam, ráadásul életemben először külön, egyedül éltem” – értékelte első élvonalbeli szezonját az Atomerőmű SE játékosaként Valerio-Bodon Vincent májusban.

A 19 éves kosárlabdázó eddig remekel az új évadban. Már a felkészülési időszakban látszott, jóval hatékonyabb a pályán: a Vasas ellen 9 pontot és 6 lepattanót szerzett, aztán jött a Brnói torna, amelyen a Levice ellen 7, majd a döntőben a Brnóval szemben 10 pontig jutott. A Horváth Zoltán-emléktornán is jól szerepelt, ott a Falco KC Szombathellyel szemben 14 pontot és 7 lepattanót jegyzett. A felkészülési időszakot a Morgen Ferdinánd-emléktornán koronázta meg, amelynek döntőjében a Kaposvár ellen csapata legjobbja volt 25 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal.

Az NB I-ben mind a négy eddigi párharcon szerepelt, és ezeken az összecsapásokon 22.8 percet, 5.8 pontot, 3.8 lepattanót és 2 asszisztot átlagolt. Nagyon úgy fest tehát, hogy leküzdötte az önbizalomhiányt.

„Szerintem sokkal érettebb lettem, és ezt már a felkészülési időszakban megtapasztalhattam. Vártam, hogy megkapjam a bizalmat az edzőmtől, nagyon örültem neki, amikor úgy éreztem, ez teljesült, és szerintem éltem is a lehetőséggel. Jó úton járok, és remélem, ugyanezt a formát tudom tartani” – értékel a fiatal.

Kosárlabdában sem egyszerű az utánpótlásmezőnyből a felnőttek közé való átmenet.

„Úgy gondolom, még nem értem el arra a szintre, amelyikre szeretnék. Jóval minőségibb játékot nyújtanék annál, mint ami most látható tőlem. Jelenleg ott tartok, hogy elmondhatom, hasznosnak érzem magam és van helyem az NB I-ben. Továbbra is mindent beleadok annak érdekében, hogy átszakítsam azt a bizonyos gátat és még többet hozzátegyek a csapat sikereihez.”

Vincent legfőbb feladatának ebben az évadban azt tartja, hogy stabil maradjon a teljesítménye.

„Arra koncentrálok, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból. Tudásom legjavát nyújtva minden mérkőzésen összpontosítok, figyelek és tanulok. Nem mindig a pontok számítanak, vannak olyan elemei a játéknak, amelyek hasonlóan fontosak és amelyekre ugyanúgy nagy hangsúlyt fektetek. Igyekszem folyamatosan fejlődni és stabil teljesítményt nyújtani. Szeretném azt bizonyítani hétről-hétre, hogy a fiatalszabálytól függetlenül is lehet rám számítani. Meglátjuk, ez mire elég.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik