Kosárlabda: Simó Bence lépésről lépésre haladna felfelé

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.20. 08:49
Címkék
Az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban remeklő 18 éves Simó Bencével beszélgettünk csapata, a Zalakerámia ZTE KK és a saját teljesítményéről, valamint a céljairól.

Remekel a férfi U20-as kosárlabdázók élvonalában a Zalakerámia ZTE KK 18 éves játékosa, Simó Bence. A fiatal 18 mérkőzésen 24.6 pontot, 5.3 lepattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt; mindez 27.7-es VAL-értékre elegendő. Bence dobta eddig a legtöbb pontot a ligában, amelyben ő a második leghatékonyabb, sőt asszisztban is a harmadik helyen áll a képzeletbeli dobogón. Más kérdés, hogy a ZTE-nek nem megy annyira jól a játék: 7 győzelemmel és 13 vereséggel a tabella tizedik helyén áll.Zalakerámia ZTE KK 18 éves játékosa, Simó Bence. A fiatal 18 mérkőzésen 24.6 pontot, 5.3 lepattanót és 4.6 gólpasszt átlagolt; mindez 27.7-es VAL-értékre elegendő. Bence dobta eddig a legtöbb pontot a ligában, amelyben ő a második leghatékonyabb, sőt asszisztban is a harmadik helyen áll a képzeletbeli dobogón. Más kérdés, hogy a ZTE-nek nem megy annyira jól a játék: 7 győzelemmel és 13 vereséggel a tabella tizedik helyén áll.

Simó Bence (fehérben) reméli, a következő évadban több szerephez jut a felnőtt NB I/A-ban Forrás: ZTE
Simó Bence (fehérben) reméli, a következő évadban több szerephez jut a felnőtt NB I/A-ban Forrás: ZTE

Simó Bence (fehérben) reméli, a következő évadban több szerephez jut a felnőtt NB I/A-ban  •  Forrás: ZTE/Bálizs Zsuzsa

„Nagyon döcögősen indult a szezon, de azóta szép győzelmeket is arattunk. Összességében viszont nem lehetünk elégedettek, több olyan mérkőzésünk is volt, amelyen nyerhettünk volna. A tabella első négy helyezettje jut az országos bajnoki nyolcas döntőbe, szóval ez a cél immár kicsit távolinak tűnik. A lényeg az, hogy egyénileg és csapatszinten egyaránt fejlődjünk, és azt hiszem, ez sikerül” – vélekedik Simó Bence.

A fiatalnak lényegében csak az U20-as bajnokságra kell koncentrálnia, lévén, hogy a felnőtt első osztályban ebben az évadban egyetlen mérkőzésen lépett pályára – november 30-án az Alba Fehérvár ellen kapott egy percet.

„Az előszezonban több lehetőséghez jutottam, aminek nagyon örültöm. Szerencsére együtt edzhetek a nagyokkal és ezáltal rengeteget tanulok. Való igaz, legfőképpen az U20-asok között számítanak rám, ám abban az osztályban vezérszerephez jutok. Szerintem jól megállom a helyem, remekül kihasználom a gyorsaságomat és a játékintelligenciámat.”

Bence hamarosan a legmagasabb hazai osztályban bizonyítana.

„Remélem, a következő évadban már a felnőttélvonalban is megmutathatom, mire vagyok képes. Fokozatosan szeretnék beépülni a keretbe, lépésről lépésre haladnék; egyre jobb statisztikai mutatókkal és több játékperccel. Sajnos a korosztályos válogatottban eddig nem léphettem pályára, de minden álmom, hogy egyszer a felnőtt nemzeti együttesben is megálljam a helyemet.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik