Kosárlabda: lehengerlő trióval az élen menetelnek a soproni kadét fiúk

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 20:57
Címkék
Nagyon simán, átlagban több mint ötvenpontos különbséggel nyeri a meccseinek többségét a Soproni Sportiskola kadét fiú kosárlabdacsapata a korosztályos bajnokságban. A szerb Misa Popadics vezette együttes egyetlen vereséget leszámítva minden találkozóján magabiztosan győzött, és így tett legutóbb a Zsíros Akadémia otthonában is. A kőbányai siker után kérdeztük a menetelésben oroszlánrészt vállaló Tallós Leventét, Flasár Zalánt és Nyikos Balázst.

A szombat délután a Zsíros Akadémia Kőbánya pályáján aratott, 118–57-es győzelmével újabb erődemonstrációt tartott a Soproni Sportiskola U16-os fiúcsapata a korosztályos kosárlabda-bajnokságban. Vendég részről – az őszi szezonban megszokott módon – a Nyikos Balázs, Tallós Levente, Flasár Zalán hármas szállította a pontok nagy részét: Nyikos 24, Tallós 37, míg Flasár 22 ponttal zárt. A Misa Popadics irányította alakulat az eddigiekben csupán a Vasas otthonában kapott ki, így jelenleg 8/1-es mérleggel a második helyen a B jelű alapszakaszcsoportban.Nyikos Balázs, Tallós Levente, Flasár Zalán hármas szállította a pontok nagy részét: Nyikos 24, Tallós 37, míg Flasár 22 ponttal zárt. A Misa Popadics irányította alakulat az eddigiekben csupán a Vasas otthonában kapott ki, így jelenleg 8/1-es mérleggel a második helyen a B jelű alapszakaszcsoportban.

„A legfontosabb tényező a jó szereplésünkben, hogy nagyon összeszokott a csapatunk. A pályán kívül is sok időt töltünk együtt, a csapatból sokan osztálytársak vagyunk, ugyanabba az iskolába járunk, igazi barátok vagyunk, és ez a kosárlabda terén is meglátszik. Minden szituációban segítjük egymást, a remekül érezzük egymást a pályán, rendre jól megtaláljuk a másikat, szóval abszolút gördülékeny a csapatjáték. A hétköznapokban is tényleg mindent beleadunk. A plusz edzéseken, az egyéni képzéseken is mindenki azért dolgozik, hogy jobb legyen, és ez szerencsére az eredményekben is meglátszik” – nyilatkozta Nyikos Balázs az Utánpótlássportnak.

A trió minden tagja ellenállhatatlanul szórja a pontokat, és több mint 24 pontot átlagol meccsenként, emellett pedig a teljesítményindexben nemcsak a saját csapatukban járnak az élen, hanem korosztályuk teljes mezőnyéből is kiemelkednek. (Nyikos – 43,3 VAL; Tallós – 42,3 VAL; Flasár – 38,2 VAL)

„Tavaly a negyedikek lettünk a nyolcas döntőben, de ezúttal még erősebb a csapatunk, szóval nem lehet más a célunk, mint az aranyérem – vette át a szót Flasár Zalán. – Nem lesz könnyű dolgunk, nehéz út vezet el az országos döntőig, majd ott a fináléig, mivel sok jó csapattal kell szembenéznünk, ilyen például a Vasas, amelytől nemrég kikaptunk vagy éppen az NKA Pécs, de mindent megteszünk, hogy végül elérjük majd a célunkat.”

Tallós Levente idén nyáron igazolt a Sportiskolához, méghozzá a városi rivális Soproni Tigrisektől, ugyanakkor villámgyorsan megtalálta a számítását új klubjában.

„Rengeteg barátom játszott ebben a csapatban, osztálytársak is, de persze szakmailag is jelentős előrelépést jelentett az, hogy a Sportiskolába igazoltam, hiszen itt nagyobb célokért küzdhetek, minden nap ott lebeg a szemem előtt a júniusi országos döntő – mondta Tallós. – Mivel már korábban is ismertük egymást a srácokkal, diákolimpián is sokat játszottunk együtt, illetve nyaranta sokat streetballoztunk közösen, így nem kellett sok idő, hogy meglegyen itt is az összhang. Balázzsal folyamatosan variáljuk az egyes és a kettes posztot, megosztjuk a feladatokat, Zalán pedig nagyon jó magasember, szóval mondhatni, tökéletesen kiegészítjük egymást.”

(Kiemelt képünkön: a soproni kadét fiúcsapat, Flasár Zalánnal (bal szélen), Nyikos Balázzsal (balról a második) és Tallós Leventével (középen) / Forrás: Soproni Sportiskola KA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik