Kosár: az U20-as bajnokság gyengébb, de kiegyenlítettebb lett

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.04. 16:03
Címkék
Pethő Ákossal, az élen álló Alba Fehérvár férfi U20-as kosárlabdacsapatának vezetőedzőjével beszélgettünk a korosztályos bajnokság erőviszonyáról, valamint az együttes céljairól.

A KTE-Duna Aszfalt ellen december 27-én aratott győzelmével az Alba Fehérvár átvette a férfi U20-as kosarasok első osztályú bajnokságában a vezetést. Pethő Ákos csapata tíz mérkőzés után mindössze két vereséget tudhat maga mögött: a Pécsi VSK-val és az Egis Körmenddel szemben maradt alul.KTE-Duna Aszfalt ellen december 27-én aratott győzelmével az Alba Fehérvár átvette a férfi U20-as kosarasok első osztályú bajnokságában a vezetést. Pethő Ákos csapata tíz mérkőzés után mindössze két vereséget tudhat maga mögött: a Pécsi VSK-val és az Egis Körmenddel szemben maradt alul.

Az Alba Fehérvár U20-as csapata december 27-e óta vezeti a korosztályos bajnokságot Forrás: albakosar.hu
Az Alba Fehérvár U20-as csapata december 27-e óta vezeti a korosztályos bajnokságot Forrás: albakosar.hu

Az Alba Fehérvár U20-as csapata december 27-e óta vezeti a korosztályos bajnokságot  •  Forrás: albakosar.hu

„Több együttest, így minket is érintett a koronavírus-járvány, amely miatt számos hiányzónk volt az ősszel. A második meccsünket november 30-án játszottuk, szóval mondhatni, döcögősen indult a szezon, de azóta minden rendben zajlik. A védekezésünk remekül működik, támadásban azonban van még hová fejlődni”− magyarázza az Alba U20-as alakulatának vezetőedzője, Pethő Ákos.

A fehérváriak egyébként a 2019/20-as évadban, márciusban 19 meccses győzelmi szériában voltak épp, amikor a hazai szövetség az égisze alá tartozó összes versenysorozatot idő előtt, végeredmény nélkül befejezettnek nyilvánította. Pethő szerint a legutóbbi kiíráshoz képest gyengült a mezőny.

„A felnőttélvonalban ősszel életbe lépett fiatalszabály miatt a kluboknak nagy szükségük van az U20-as srácokra, akik emiatt a legtöbb esetben nem szerepelnek a legnagyobb utánpótlásligában. Legutóbb négy együttes volt esélyes a bajnoki címre, ám ezúttal akár hat-hét gárdának is lehet sansza a trófea megszerzésére. Pozitívum viszont, hogy az ifjabb srácok, például a juniorok eggyel magasabb osztályban juthatnak több szerephez, ezáltal hatékonyabban fejlődhetnek.”

Lévén, hogy a mester egyben az U18-as fiúválogatott vezetőedzője is, így nagyobb rálátása van a srácokra. De mit remél az Albától ebben az évadban?

„El kellett felejtenünk, mi történt legutóbb, nem szabad foglalkoznunk vele. Ha minden jól megy, áprilisban rendezhetik a döntőt, de ezzel kapcsolatban egyelőre nincs biztos információnk. Nem titkolt célunk ezúttal az, hogy a legjobb négyben zárjunk.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik