Kosár: élménydús amerikai edzőtáboron van túl a MAFC serdülőcsapata

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 14:21
Címkék
Január közepén 12 napig Floridában vendégeskedett a MAFC serdülő fiú kosárlabdacsapata. Vittay-Hajnik Ambrus együttesének az edzések és a felkészülési meccsek mellett az amerikai miliőt is volt alkalma kiélvezni: többek között az Orlando Magic edzőközpontjában is látogatást tettek a magyar fiatalok.

Nem mindennapi utazáson vannak túl a MAFC U14-es fiú kosarasai, ugyanis néhány napja érkeztek haza amerikai edzőtáborukból, amelyet számos izgalmas program is színesített a másfélhetes ottlétük alatt. Vittay-Hajnik Ambrus vezetőedzőt kérdeztük a páratlan túra kapcsán.Vittay-Hajnik Ambrus vezetőedzőt kérdeztük a páratlan túra kapcsán.

Január kilencedikétől huszadikáig voltunk kint, Florida államban. Mint az első számú vendéglátónk, a DME Akadémia fogadott minket Daytona Beachen, Orlandótól nem messze, az Atlanti-óceán partján.

A hosszú utazás miatt érdemben tíz napot tudtunk eltölteni Floridában – mesélte Vittay-Hajnik az Utánpótlássportnak. – A túra ötlete úgy vetődött fel, hogy a MAFC-ban már évek óta egyre jobban nyitunk a nemzetközi megméretések, illetve edzőtovábbképzések felé, ezáltal is építve a külföldi szakmai kapcsolatokat.

Zsolnay Gyöngyi már régebb óta az Egyesült Államokban dolgozik edzőként, és tavaly nyáron Hawaiiról a DME Akadémiára tette át a székhelyét, míg a legkisebb fia, Bendegúz ott is kosarazik. A MAFC-os kötődés is megvan a családdal, mivel a legidősebb fiú, Benjamin korábban nálunk játszott az utánpótlásévei alatt.

Majd éppen Benji állt elő az ötlettel – miután látta, hogy a tavalyi túránk keretében Kölnbe, a felnőtt Európa-bajnokságra is ellátogattunk a fiúkkal –, utazzunk ki Amerikába. Mi kapva kaptunk az alkalmon, és hosszas szervezés után végül sikerült összehozni ezt a felejthetetlen kirándulást.”

Forrás: MAFC Kosárlabda/Facebook

„Nagyon eseménydúsra sikerült ez a tíz nap. A kosárlabda terén ez hét meccset és négy edzést jelentett a fiúknak, ami a játékot illeti. Emellett pedig ki is látogattunk mérkőzésekre: láttunk NCAA-, G League- és NBA-meccset is élőben, ami hatalmas élmény voltunk mindannyiunknak.

Ráadásul Bencs Dávid, az Orlando Magic magyar assistant general managere (szakmai igazgató-helyettes – A szerk.) jóvoltából pedig további, exkluzív lehetőségeket is kaptunk: például felfedezhettük a csapat hipermodern edzőkomplexumát

– idézte fel az emlékeket a tréner. – Emellett persze a pályán kívül is érdekes programok vártak a srácokra: többek között voltunk a Kennedy Space Center, ahol az amerikai űrprogramba kaptunk betekintést, jártunk a daytonai Nascar-pályán, illetve természetesen a strandolás az óceánparton sem maradhatott ki a sorból. Időnként csak kapkodtuk a fejünket az élmények közepette.”

(Kiemelt kép forrása: MAFC Kosárlabda/Facebook)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik