Kosár: a Szeged is bejutott az ob-döntőbe a kadét leányok között

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 17:58
Címkék
A nyolccsapatos országos döntő első hat helye már korábban elkelt a kadét leányok kosárlabda-bajnokságában. A fennmaradó két helyre pályázó négy együttes pedig oda-visszavágós keresztjáték párharcokban döntik el a továbbjutó kilétét. Az egyik helyre végül a Szeged lett a befutó, míg a másikra a Szekszárd tűnik esélyesnek.

Már csak két együttes számára maradt kiadó hely az országos döntőben a kadét leányok kosárlabda-bajnokságában, miután a legerősebb Piros rájátszáscsoport első hat csapata egyenes ági továbbjutó a nyolccsapatos fináléba. A további két pozíciót a keresztjátékok győztesei viszik el. A Piros csoport hetedik és nyolcadik helyezettjének kell megvívnia a Fehér és a Zöld csoport legjobbjaival. Ennek nyomán alakult ki, hogy a Szegednek a Kecskeméttel, a Szekszárdnak pedig a Nyíregyházával kellett összecsapnia oda-visszavágós alapon.

Forrás: Szegedi Kosárlabda Egylet facebook oldala
Forrás: Szegedi Kosárlabda Egylet facebook oldala

 •  Forrás: Szegedi Kosárlabda Egylet facebook oldala

A Szeged–Kecskemét párharca gyakorlatilag az első, szombaton rendezett szegedi találkozón eldőlt, hiszen a hazaiak 67-37-es győzelmet arattak, így a szerdai visszavágó csupán formalitássá vált. Hiába nyertek a kecskemétiek a második meccsen otthon 56-48-ra, nem volt reális sanszuk végül az ob-döntő kiharcolására. Ezáltal a kadétválogatott szövetségi kapitánya, Mészárosné Kovács Andrea által irányított szegediek jutottak a fináléba.

A másik ütközetben ennél szorosabban alakult a csata a Nyíregyháza és a Szekszárd között, ám itt is eldőlni látszik a továbbjutó kiléte egy meccs után. Mivel az odavágót a nyírségiek otthonában 93-78-ra nyerték a szekszárdiak, így a csütörtökön sorra kerülő visszavágónak egyértelműen Harsányi Mária tanítványai vágnak neki esélyesként.

A LEÁNY KADÉTOK ORSZÁGOS DÖNTŐJÉNEK RÉSZTVEVŐI:
1. Csata DSE
2. Vasas Akadémia
3. NKA Pécs
4. Darazsak Sportakadémia
5. DVTK Akadémia
6. Zsíros Akadémia Kőbánya
7. Szeged KE
8. Atomerőmű-KSC Szekszárd / Nyíregyházi Kosársuli párharc győztese

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik