A Csata Diáksport Egyesület leány kosárlabda-szakosztálya évről évre igazolja, hogy nem véletlenül tartják a szakág legjobb hazai nevelőműhelyének. Ám a már-már megszokott sikereket is meg lehet fejelni: most a klub néhány napon belül két bajnoki címet is ünnepelhetett.

Előbb a felnőttmásodosztályban szereplő együttesük – már három fordulóval a vége előtt – megnyerte a bajnokságot, méghozzá a nagy rivális, Vasas otthonában. A siker legfőbb különlegessége, hogy Bódi Ferenc alakulata egy játékos kivételével kizárólag utánpótláskorúakból álló kerettel zárt az élen. Majd ezt a diadalt újabb követte, ugyanis a Tursicsné Iván Krisztina vezette U16-os csapat – 17 pontos hátrányból fordítva – aratott bravúros győzelmet a bajnoki fináléban, ráadásul a nyolcas döntő házigazdája, az NKA Pécs ellen.

A házigazda NKA Pécset legyőzve lett ismét kadét leánybajnok a Csata DSE csapata Fotó: Rébay Viktor / Csata DSE

A házigazda NKA Pécset legyőzve lett ismét kadét leánybajnok a Csata DSE csapata  •  Fotó: Rébay Viktor / Csata DSE

„Humorosan az évszázad győzelmének titulálom a kadétbajnoki címünket – kezdte Tursics Sándor, a Csata DSE alapító edzője az Utánpótlássportnak. – Az egész évadban kompletten alig-alig tudott együtt dolgozni a társaság, mert a legjobbakra már az A-csoportos első csapatunkban számítottak, így nem hogy edzésen, de meccsen is elvétve találkoztak a lányok. Emellett edzőproblémáink is akadtak, mivel a feleségemnek, Krisztának több fronton kellett helytállnia. A kadétok mellett a rendkívül ígéretes U12-es csapatunkat is vezette, valamint az alapszakaszban a juniorokat is vitte, miközben a Csata DSE teljes mindennapi működését kellett irányítania. Másrészről a pécsiek tényleg minden követ megmozgattak, hogy megnyerjék ezt a bajnokságot: ők rendezték a döntőt, és tavaly nyáron a Vasasból vezetőedzőnek szerződtették Eördögh Editet és leigazolták a lányát, a korosztálya egyik legtehetségesebb játékosának tartott Rátkai Esztert. Ez adott némi külön pikantériát a meccsnek, és kérdéses volt, hogy akad-e még olyan csapat, amely versenyre kelhet azzal a Rátgéber Akadémiával. A döntő utáni reakciókból úgy vettem észre, a szakmában sokan örültek a sikerünknek.”

Az U16-os és az NB I/B-s bajnoki cím megszerzése után a Csata juniorjai címvédésre készülnek a kecskeméti döntőben Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

Az U16-os és az NB I/B-s bajnoki cím megszerzése után a Csata juniorjai címvédésre készülnek a kecskeméti döntőben  •  Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

A bajnok címek begyűjtését csütörtöktől vasárnapig Kecskeméten folytathatják a Csata lányai az U18-as lányok országos döntőjében, amelyben címvédőként lépnek pályára, gyakorlatilag ugyanazokkal a fiatalokkal, akik a felnőtt második vonalban aranyérmet szereztek.

„Úgy néz ki, a második csapatunk – amelyet szinte csak junior- és a kadétkorúak alkotnak – kinőtte az NB I/B Piros csoportját, így lehet, hogy jövőre két együttest indítunk a felnőttélvonalban – tette hozzá viccelődve Tursics, hiszen papíron kiharcolták a feljutást. – Egyébként a mostani tényleg nagyon értékes, sokra hivatott garnitúra, nem véletlen, hogy egy-két kivételtől eltekintve valamennyi játékosunk a korosztályos válogatottat erősíti.”

JUNIOR LEÁNY ORSZÁGOS DÖNTŐ, KECSKEMÉT (MÁJUS 19-22.)
A-csoport:
BEAC-Újbuda
Csata DSE
DVTK Akadémia
Zsíros Akadémia Kőbánya
B-csoport:
Soproni Darazsak Sportakadémia
Kecskeméti KC
NKA Pécs
Vasas Akadémia
Program:
Május 19-20. (csütörtök, péntek) – csoportmérkőzések
Május 21. (szombat) – elődöntő, helyosztók 5-8. helyért
Május 22. (vasárnap) – helyosztók

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport