Kézilabda: többen is 30 gól fölött a korosztályos fiúbajnokságokban

Vágólapra másolva!
2022.09.21. 16:08
Címkék
Nem spórolnak a gólokkal a fiatal kézilabdázók az U18-as és az U20-as élvonalbeli fiúbajnokságokban; még csak három forduló telt el az őszi szezonból, ám többen már a harmincgólos határt is átlépték.

A múlt héten megvizsgáltuk, hogyan sikerült a szezonkezdet az U18-as és az U20-as első osztályú fiúbajnokságok csapatainak; mindkét korosztályban hibátlanul nyitott a PLER Budapest, a Veszprémi KKFT és a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ám nem csak az említett klubok játékosai tettek ki magukért az első három fordulóban.

Barna János Fotó: Wolf Attila/BFKA Veszprém
Barna János Fotó: Wolf Attila/BFKA Veszprém

Barna János gólerősen kezdte a szezont  •  Fotó: Wolf Attila/BFKA Veszprém

Az U18-asok Nyugati csoportjában a BFKA (Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia) Veszprém két győzelemmel és egy vereséggel jelenleg az ötödik, jobbátlövője, Barna János viszont vezeti a góllövőlistát. A fiatal eddig 32 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek, őt két találattal lemaradva követi a Veszprémi KKFT játékosa, Vas Attila.

Az említett kézisekhez hasonlóan megugrotta a harmincgólos határt a korosztály Keleti csoportjában a Budapesti Honvéd játékosa, Kardos Márton (32), aki a bajnokságában egyedüliként mondhatja ezt el magáról.

Az U20-asok Nyugati csoportjában a Veszprémi KKFT-t a – szintén százszázalékos mérleggel álló – NEKA követi; a balatonboglári csapat egyik vezére a góllövőlistát magabiztosan (8 találattal) vezető, a korosztályos válogatottban is szereplő Kovács Tamás, aki három meccsen 31-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

A korosztály keleti képviselői közül egyelőre senki nem jutott 30 találat fölé: a bajnokságuk góllövőlistájának élmezőnye rendkívül szoros, az élen a kecskeméti Bózsa Brendont találjuk (26), azonban a lista hetedikje is csak három góllal van lemaradva az élről.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik