Kézi: ők az idény felfedezettjei az NB I őszi idényében

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.30. 11:22
Címkék
A koronavírus-járvány miatt egyáltalán nem szokványosan alakult a férfi és női kézilabdaélvonal őszi szezonja, de ez nem akadályozott meg egy-két utánpótláskorú játékost abban, hogy letegye a névjegyét a felnőttek között. Szubjektív összeállítás.

A férfiak között a Telekom Veszprém (13-at), a nők mezőnyében a Siófok (10-et) játszotta a legtöbb bajnokit a 2020/20-as idény őszi szezonjában, de összességében megállapítható, a járványhelyzet miatt a bajnokság nem a korábban megtervezett ütemben halad. Rengeteget mérkőzés maradt már el, ám ez sem gátolta meg a fiatal játékosokat abban, hogy megmutassák magukat az élvonalban. Sőt időnként még segített is nekik mindez, amikor éppen a fertőzött rutinos csapattársakat kellett helyettesíteni. Ám az idény legjobb fiataljai nem a különleges szituációnak, hanem saját maguknak köszönhetik a lehetőséget.

Fazekas Gergő Fotó: Cseh Péter/Veszprémi KKFT
Fazekas Gergő Fotó: Cseh Péter/Veszprémi KKFT

Fazekas Gergő  •  Fotó: Cseh Péter/Veszprémi KKFT

Fazekas Gergő (Veszprémi KKFT)

A Veszprémi KKFT csupán 17 éves irányítójának nem kellett sok idő, hogy felvegye a ritmust pályafutása első felnőttélvonalbeli idényében. Ahogyan az NB I/B-ben, úgy az ősszel is csapata legfiatalabb játékosaként lépett elő vezérré, a legkevésbé gólerős mérkőzésén is háromszor betalált, és társai kiszolgálásában legalább ennyire eredményesen szerepelt. A sérülések miatt nem csak irányítóként, hanem balátlövőként is számított rá Tombor Csaba vezetőedző, aki egyébként nagyszerű szezon fut az NB I-es újonccal, amely ha így folytatja, biztosan nem lesznek kiesési gondjai.

Imre Bence Forrás: fradi.hu
Imre Bence Forrás: fradi.hu

Imre Bence  •  Forrás: fradi.hu

Imre Bence (FTC)

Fazekasnál egy évvel idősebb és szintén korosztályos válogatott az FTC jobbszélsője, aki már rutinosnak számít, hiszen már a 2018/19-es évadban is megtapasztalhatta az elsőosztályú légkört. A mostani bajnoki szezonra viszont a korábbiakhoz képest egy szinttel feljebb lépett, már a legkiélezettebb szituációkban is számítottak rá. Erre jó példa a Budakalász elleni szorosan megnyert bajnoki, amelyen öt fontos gólt szerzett. Az utóbbi bajnokikon kevesebb esélyt kapott Horváth Attila vezetőedzőtől, ez lehet az oka annak, hogy még „csak” tizenöt gólnál jár.

Farkas Johanna Forrás: NEKA/Tompos Gábor
Farkas Johanna Forrás: NEKA/Tompos Gábor

Farkas Johanna  •  Forrás: NEKA/Tompos Gábor

Farkas Johanna (Boglári Akadémia-SZISE)

Kölcsönben igazolt nyáron a félig újonc Bolgári Akadémia-SZISE együtteséhez a Győri Audi ETI KC-től a 18 éves irányító. A NEKA és a Szent István Akadémia fúziója nyomán alakult társaság szinte kizárólag utánpótláskorúakkal szerepel és áll helyt az NB I-ben. Legeredményesebb játékosuk Farkas, aki hat mérkőzés alatt harmincháromszor köszönt be a nála sokkal rutinosabb riválisoknak, ami csaknem hatos gól/meccs átlagot jelent. És akárhogyan is számoljuk, húsz mérkőzés még hátra van a bolgáriaknak az évadból.

Pődör Rebeka Forrás: Szombathelyi KKA
Pődör Rebeka Forrás: Szombathelyi KKA

Pődör Rebeka  •  Forrás: Szombathelyi KKA

Pődör Rebeka (Szombathelyi KKA)

Már az előző bajnoki szezonban is rendszeresen lehetőséget kapott a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott női NB I-ben a szombathelyi nevelésű 19 éves irányító. Az idén azonban mindössze hét mérkőzés alatt megközelítette a tavalyi termését, és az együttes mérkőzéseit látva alighanem a folytatásban is megkapja majd a lehetőséget Marosán György vezetőedzőtől. A legeredményesebb meccse eddig az MTK Budapest elleni idegenbeli találkozó volt, amelyen nyolc gólt szerzett.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik