Kézilabda: hamarosan újra akcióban az NB I fiatal gólvadászai

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.02.02. 18:26
Címkék
Féltávnál jár a férfi kézilabda NB I, amelynek utánpótláskorú játékosai közül többen is szép számmal termelik a gólokat; vajon ki lesz az előző évad legeredményesebb fiataljának, Fazekas Gergőnek az utódja?

Bő egy hét múlva folytatódik a tavaszi szezonnal a férfi kézilabda NB I alapszakasza, amelynek egyik fontos kérdése, hogy melyik utánpótláskorú játékos lesz a legeredményesebb a 26 forduló alatt. A legutóbbi évadban Fazekas Gergő a Fejér B.Á.L.-Veszprém tagjaként nyújtott kiugró teljesítményt, a fiatalok házi góllövőlistáját magabiztosan nyerte meg 23 meccsen 117 találattal. Azért fontos ezt kiemelni, mert az irányító a teljesítményének köszönhetően már tavaly márciusban, a kiírás vége előtt meghívást kapott a fiatal kora ellenére a magyar felnőttválogatottba, majd az is eldőlt, hogy a következő két évben a nemzetközi kupaporondon is érdekelt Wisla Plockban (lengyel) játszhat.játszhat.

A 2021/22-es évadban a fiatal gólvadászok között második helyen végző Papp Tamás jó úton jár, hogy a jelenlegi szezonban elnyerje a címet: a remek félévet záró, nagyrészt utánpótláskorúakból álló HSA NEKA 20 éves beállósa 56-szor talált be az eddigi 13 találkozón, jelen állás szerint túlszárnyalhatja a tavalyi 92 gólos eredményét.

Őt csapattársa, Krakovszki Bence (20) követi 43 góllal, majd a ferencvárosi Imre Bence (20) következik 38-cal. A fiatalok közül még a válogatottal a vb-n is szereplő Ilics Zoran (21) érte el a 30 találatot.

A 20 év alattiak közül kiemelendő a 18 esztendős Csörgő Kristóf produkciója, aki az FTC-ben kilenc mérkőzésen hozott össze 21 gólt, úgy, hogy egyelőre még nem jött el az ideje, hogy elsőszámú irányítóként muzsikáljon.

(A kiemelt képen: Papp Tamás akció közben / Forrás: NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik