Kézilabda: Elsősorban a gyerekeké az érdem – Woth Péter

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.27. 20:55
Címkék
Dr. Woth Péter, a NEKA és az ifjúsági leányválogatott kézilabdatrénere nyerte A hónap utánpótlásedzője decemberi díját; a szakember mellett a balatonboglári klub ügyvezetője, Mocsai Tamás és az egyik játékosa is megszólalt a kitüntetéssel kapcsolatban.

Remekül zárta az óévet a Nemzeti Kézilabda Akadémia U19-es leány kézilabda-csapatának vezetőedzője, dr. Woth Péter, aki az együttesével hibátlan mérleggel vonulhatott el korosztályos első osztály téli szünetére, míg az ifjúsági válogatott egyik edzőjeként – Bohus Beáta távollétében – aranyéremig vezette a fiatalokat a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén.dr. Woth Péter, aki az együttesével hibátlan mérleggel vonulhatott el korosztályos első osztály téli szünetére, míg az ifjúsági válogatott egyik edzőjeként – Bohus Beáta távollétében – aranyéremig vezette a fiatalokat a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az eredményeinek köszönhetően megnyerte A hónap utánpótlásedzője decemberi díját, amit az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői adtak át a Magyar Sport Házában.

„Nagyon köszönöm az elismerést azoknak, akik gondoltak rám, és végül mellettem döntöttek – szokatlan a helyzet, ilyen országos jellegű feltünést még nem keltettem – kezdi nevetve a szakember. –

A díj elsősorban a gyerekek érdeme, illetve azt is fontos kiemelni, hogy a válogatottal való siker is közös, annak ellenére, hogy Bea egyéb elfoglaltságok miatt nem tudott elutazni a kerettel. A NEKA-s sikerekben pedig az összes edző kollégámnak elévülhetetlen szerepe volt, hiszen csapatokon, korosztályokon átívelő közös munkáról van szó.”

Woth 2016 óta edzősködik a balatonboglári NEKA kötelékében.

„Céltudatos szakember, akinek megvan a saját filozófiája, gondolkodásmódja – mondja a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás. –

Abszolút megfelel annak a profilnak, ami egy akadémiához illik, hiszen ez nem csak a negyvenszer húszról szól, hanem a pályán kívüli foglalkozásról, nevelésről is. Bármilyen problémában segít a fiataloknak, ezt szívvel lélekkel teszi; stabil pontja a stábunknak.”

A trénert a korábbi években sem kerülték el a szép eredmények, a legnagyobb sikereként mégsem egy aranyérmet emel ki.

„Sokáig pedagógusképző intézményben oktattam, ahol testnevelő szakos tanárok kerültek ki a kezünk alól. A régi tanítványok közül sokakkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot, ami már önmagában pozitívum, ám – szerencsére – még mindig sokszor kapok pozitív visszajelzést, kiemelnek különböző oktatási elemeket, módszereket, amiket tőlem lestek el, és nekik is bevált.

Ez a fajta hatás az, ami miatt érdemes ezt a hivatást csinálni.”

A kézilabdaedzővel kapcsolatban árulkodó, ahogy az egyik játékosa, Berei Krisztina beszél róla.

„Csak jókat tudok mondani róla – így a NEKA 18 éves balszélsője. – Nagyon szeretjük az edzéseit, remekül kijön a csapattal és egyénileg is mindenkivel. A legfontosabb, hogy ha hibázunk, odajön hozzánk, és nyugodtan elmondja, mit javasol, közösen megbeszéljük a helyzetet. Rendkívül motiváló, hogy így viselkedik velünk.”

(A kiemelt képen: dr. Woth Péter / Forrás: NEKA/Tompos Gábor) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik