Kézilabda: edzőtáborban a fiúválogatottak, a juniorokra Egyiptom vár

Vágólapra másolva!
2022.11.10. 20:23
Címkék
A serdülő és az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott pár nap múlva Siófokon vonul edzőtáborba, a junior férficsapatra pedig az összetartás mellett két, Egyiptom elleni felkészülési meccs is vár.

Alig több mint egy hónappal a legutóbbi találkozók után újra edzőtáborba vonulnak az utánpótlás fiúválogatottak: a korosztályok egytől egyig a Balatonnál„vernek sátrat”, hogy néhány napig együtt készüljenek.

 

A junior férfiválogatott az egyiptomiakkal mérheti össze az erejét Forrás: MKSZ
A junior férfiválogatott az egyiptomiakkal mérheti össze az erejét Forrás: MKSZ

A junior férfiválogatott az egyiptomiakkal mérheti össze az erejét • Forrás: MKSZ

 

A Sótonyi László szövetségi edző vezette juniorokra vár a legizgalmasabb program, a nyári korosztályos Eb-n ötödik helyen végző együttes ugyanis tizennyolc fővel Siófokra költözik vasárnaptól jövő péntekig. A fiatalok idén utoljára találkoznak válogatott keretek között, a 2022-es évet pedig két, Egyiptom elleni mérkőzéssel zárják. Az első meccset csütörtökön, a másodikat pénteken rendezik.

Az ifjúsági együttes Balatonbogláron, a NEKA főhadiszállásán tölt el négy napot, hétfőn kezdve. A korosztály még a junioroknál is előkelőbb helyen, negyedikként végzett a nyáron az ifi Európa-bajnokságon, a megméretések pedig nem értek véget a Kárpáti Krisztián által irányított gárdának. Október közepén a franciaországi Tiby-kupán ragadtak labdát, december második felében pedig– jelenlegi állás szerint– a horvát korosztályos együttessel csapnak össze kétszer.

A legnagyobb feladat a jövő héten szintén Balatonbogláron állomásozó serdülőkre vár: december első felében az Olimpiai Reménységek Versenyén szerepelnek Lengyelországban, amire megfelelő felkészülési állomás a néhány nap múlva az ifik ellen vívandó felkészülési mérkőzés. Az ORV-n a Szabó Levente által vezetett együttes három meccsen (Lengyelország, Csehország, Szlovákia ellen) szerepel majd.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik