Kézilabda: a NEKA-s Kovács Tamás hat góllal mutatkozott be az NB I-ben

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 17:14
Címkék
A HSA NEKA 18 éves átlövője, Kovács Tamás remekül mutatkozott be a felnőtt kézilabda NB I 5. fordulójában: a fiatal hat gólt szerzett a Balatonfüred elleni döntetlen során.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves játékosa, Kovács Tamás nemrégiben bekerült az összeállításunkba, amelyben az U20-as első osztályú bajnokság leggólerősebb játékosait vettük górcső alá. A fiatal négy meccsen 34-szer talált be a korosztályban, a felnőttek élvonalában pedig a legutóbbi, 5. fordulóban mutatkozhatott be.összeállításunkba, amelyben az U20-as első osztályú bajnokság leggólerősebb játékosait vettük górcső alá. A fiatal négy meccsen 34-szer talált be a korosztályban, a felnőttek élvonalában pedig a legutóbbi, 5. fordulóban mutatkozhatott be.

Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Nem is akárhogyan: az átlövő hat gólt tett a közösbe, és kulcsszereplő volt a Balatonfüred elleni (23–23)bajnokin.Az ifjú kézilabdázó a balatonboglári akadémia honlapjának nyilatkozott a debütálást követően.

„Vártam már nagyon, hogy pályára lépjek és örültem, hogy Sótonyi László bizalmat szavazott nekem és úgy gondolom, bizonyítottam is– mondja Kovács.– Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a feladat, hiszen mégiscsak az első meccsem volt az NB I-ben, de nagyon örültem annak, hogy jól ment a játék és hogy pontot tudtunk szerezni a tavalyi bronzérmes Balatonfüred ellen, szerintem ez mindenképp biztató jel a jövőre nézve nekem is és a csapatnak is. Gyorsan történt minden, hétfőn szóltam a technikai vezetőnknek, hogy nekem még nincs is gazából NB I-es mezem. Nem vagyok egy túl izgulós típus, a mester elmondta mi lesz a feladatom a meccsen és ezt próbáltam teljesíteni. Nyilván volt bennem izgalom, de az első lövésem után kicsit felszabadultam és onnantól már ment magától minden.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik