A Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves játékosa, Kovács Tamás nemrégiben bekerült az összeállításunkba, amelyben az U20-as első osztályú bajnokság leggólerősebb játékosait vettük górcső alá. A fiatal négy meccsen 34-szer talált be a korosztályban, a felnőttek élvonalában pedig a legutóbbi, 5. fordulóban mutatkozhatott be.

Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Nem is akárhogyan: az átlövő hat gólt tett a közösbe, és kulcsszereplő volt a Balatonfüred elleni (23–23) bajnokin.  Az ifjú kézilabdázó a balatonboglári akadémia honlapjának nyilatkozott a debütálást követően.

„Vártam már nagyon, hogy pályára lépjek és örültem, hogy Sótonyi László bizalmat szavazott nekem és úgy gondolom, bizonyítottam is – mondja Kovács. – Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a feladat, hiszen mégiscsak az első meccsem volt az NB I-ben, de nagyon örültem annak, hogy jól ment a játék és hogy pontot tudtunk szerezni a tavalyi bronzérmes Balatonfüred ellen, szerintem ez mindenképp biztató jel a jövőre nézve nekem is és a csapatnak is. Gyorsan történt minden, hétfőn szóltam a technikai vezetőnknek, hogy nekem még nincs is gazából NB I-es mezem. Nem vagyok egy túl izgulós típus, a mester elmondta mi lesz a feladatom a meccsen és ezt próbáltam teljesíteni. Nyilván volt bennem izgalom, de az első lövésem után kicsit felszabadultam és onnantól már ment magától minden.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport